Τρίτη 23 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Προετοιμασία μετ' εμποδίων

Πειραγμένος ο Ιορντανέσκου από την ανοργανωσιά της ΕΠΟ, ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τη Νορβηγία

Μπορεί αντίπαλος της εθνικής μας ομάδας να 'ναι το Σάββατο η Νορβηγία, αλλά στην προσπάθειά της να προκριθεί στα τελικά του EURO 2000 (φυσικά και για την εν γένει καταξίωσή της) πρέπει να ξεπεράσει και άλλα (ίσως σημαντικότερα) εμπόδια. Από τη χθεσινή πρώτη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έλειπαν οι παίχτες του Ολυμπιακού γιατί είχαν αγώνα! Δικαιολογημένα λοιπόν ο Ιορντανέσκου ήταν προβληματισμένος:

"Δεν είναι η πρώτη φορά που η εθνική μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Αύριο (σ.σ. σήμερα) είμαι αναγκασμένος να κάνω άλλο πρόγραμμα γιατί αυτοί θα 'ναι κουρασμένοι. Μεθαύριο (σ.σ. αύριο) στο φιλικό που θέλω να δω την ομάδα, οι αλλαγές είναι δεδομένες. Μπορεί να μου πουν ότι υπήρχε το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αλλά έπρεπε να βρεθεί λύση και ο αγώνας να γίνει Κυριακή. Θεωρώ αδιανόητο να συμβαίνουν τέτοια πράγματα". Χάρη λοιπόν στους Ελληνες ποδοσφαιροπαράγοντες η προετοιμασία της εθνικής δεν είναι απρόσκοπτη, κάτι που θα 'πρεπε να θεωρείται δεδομένο. Ισως γιατί το μόνο που μετράει για τους περισσότερους απ' αυτούς, είναι η λεζάντα μετά από κάθε επιτυχία...

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας απέδωσε τη μη κλήση Καραπιάλη στην κούραση και στην κακή ψυχολογία του, αφήνοντας πάντως ανοιχτή την "πόρτα" για το μέλλον. Οσο για τον Ελευθερόπουλο: "Κακώς δώσατε τόση σημασία. Πράγματι πάντως, θεωρώ απαράδεκτο το γκολ που δέχτηκε με τη Γιουβέντους. Ως επαγγελματίας τερματοφύλακας έπρεπε να είναι συγκεντρωμένος και στα 90".

Ο Ιορντανέσκου χαρακτήρισε τη Νορβηγία φαβορί του ομίλου, δυνατή ομάδα αλλά πρόσθεσε ότι "το Σάββατο και για τους δύο είναι τελευταία ευκαιρία πρόκρισης. Αν παίξουμε έξυπνα, δυνατά και με τη στήριξη του κόσμου, είμαι 100% σίγουρος πως θα κερδίσουμε".

Κατά τ' άλλα, αργά το απόγευμα, στην αποστολή ενσωματώθηκαν εκτός των "ερυθρόλευκων" και οι Αναστασίου, Μαχλάς. Οσο για το Νικολαϊδη έτρεξε χαλαρά, λόγω ελαφρού διαστρέμματος.

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ