Τρίτη 23 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
"Βουλιάζει" ο Παναθηναϊκός

Δύσκολα θα... προλάβει το Τσάμπιονς Λιγκ. Αγχώδης νίκη ΑΕΚ με ρεσιτάλ Αλέφαντου. Κινδύνευσε η ζωή του Αδάμου στην Ελευσίνα. Παρελθόν ο Γουίλαν από τον Πανιώνιο

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος χαμένος της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής, που ολοκληρώθηκε χθες με δυο αγώνες.

Το συγκρότημα του Χουάν Ραμόν Ρότσα γνώρισε οδυνηρή ήττα στην Καβάλα και έμεινε πίσω στην υπόθεση Τσάμπιονς Λιγκ, αφού υπολείπεται πέντε και εννιά βαθμών των δυο πρωτοπόρων. Πρωταγωνιστές στο ματς της μακεδονικής πόλης ήταν δυο Πολωνοί. Ο Λέσεκ Πις που σημείωσε και τα δυο γκολ του συγκροτήματος του Μάκη Κατσαβάκη και ο Γιόζεφ Βάντσικ που σχεδόν έκανε... δώρο τα δυο τέρματα. Ο χρόνος πάντα είναι αδυσώπητος, ανεξάρτητα ταλέντου.Η ΑΕΚ έστω και δύσκολα ξεπέρασε την αντίσταση της Προοδευτικής, όμως αυτός που έκλεψε την παράσταση στο "Νίκος Γκούμας" ήταν ο απολαυστικός Νίκος Αλέφαντος. Και τι δεν έκανε για να τραβήξει τα βλέμματα επάνω του. Μέχρι που "πλακώθηκε" με τον παίκτη του Ουίλαμς επειδή δε... συνεμορφώθει προς τας υποδείξεις...

Ο Ολυμπιακός διατηρήθηκε στην κορυφή με τον αέρα των τεσσάρων πόντων από την "Ενωση" με την εύκολη επικράτηση χθες στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Εθν. Αστέρα (λεπτομέρειες σε διπλανή στήλη).

"Ωρα μηδέν" στον ΠΑΟΚ. Για μια ακόμη αγωνιστική ο "δικέφαλος" δεν μπόρεσε να κερδίσει στην Τούμπα την Ξάνθη και ο κόσμος προσπάθησε να πάρει το νόμο στα... χέρια του. Παίκτες, διοίκηση και τεχνική ηγεσία είναι στο στόχαστρο και η εκτόνωση δεν είναι κάτι εύκολο. Επί του παρόντος.

Αντίθετα, οι έτεροι της Θεσσαλονίκης Αρης και Ηρακλής τα πήγαν μια χαρά. Οι κιτρινόμαυροι ξεπέρασαν εύκολα το εμπόδιο του καταδικασμένου Εθνικού με καρέ γκολ, ενώ ο Γηραιός πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη στη Νεάπολη, από τον ιδιαίτερα δυνατό φέτος Ιωνικό.

Στην Ελευσίνα ο ΟΦΗ πιο έμπειρος ξεπέρασε το εμπόδιο της τοπικής ομάδας και δείχνει να βρίσκει τον καλό του εαυτό. Στον απόηχο του ματς ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του αμυντικού των Κρητικών Παύλου Αδάμου που χθες υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης νεφρού! Ο άτυχος παίκτης τραυματίστηκε σε μια ανύποπτη φάση με τον συμπαίκτη του Μπεκιάι, όμως επί 6 ώρες δεν είχε καταλάβει τίποτα, ότι δηλαδή είχε υποστεί συντριπτικό κάταγμα στα πλευρά.

Σπουδαία νίκη και για τον Απόλλωνα που έκανε μιας... πεντάρας τον Πανηλειακό και βλέπει με καλύτερη θέα την υπόθεση σωτηρία.

Τέλος χθες η Βέροια σε μια απέλπιδα προσπάθεια σωτηρίας νίκησε τον Πανιώνιο, όμως μόνο με ένα μικρό θαύμα θα αποφύγει το μοιραίο. Αντίθετα στους "κυανέρυθρους", που μπλέκουν πλέον σε περιπέτειες, ο Ρόνι Γουίλαν υπέβαλε την παραίτησή του ρίχνοντας το βάρος της ευθύνης σε παίκτες και φιλάθλους της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ