Παρασκευή 19 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Αγωνιστικά κατά της ανεργίας

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες, με στόχο την αλλαγή της πολιτικής της κυβέρνησης, που έχει μετατρέψει το Πέραμα σε πόλη των "ανέργων" - το ποσοστό ανεργίας αγγίζει το 25% και ειδικότερα στη Ζώνη το 80% - αναλαμβάνει ο Δήμος Περάματος μαζί με άλλους φορείς της πόλης.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Περάματος Γ. Πατσιλινάκος,στο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκαν μια σειρά από κινητοποιήσεις που περιλαμβάνουν τη διοργάνωση μεγάλης συναυλίας, αποκλεισμό του λιμανιού από στεριά και θάλασσα, καθιστική διαμαρτυρία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και αποκλεισμό του πορθμείου, από όπου φεύγουν τα καραβάκια για Σαλαμίνα.

Ο Δήμαρχος Περάματος αναφέρθηκε στην πολιτική διάλυσης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, η οποία αποτελεί το μοναδικό οικονομικό πνεύμονα της πόλης. "Πρέπει αυτή η πολιτική - τόνισε ο δήμαρχος Περάματος - να αλλάξει. Να έρθουν δουλιές στη Ζώνη". Κατήγγειλε για άλλη μια φορά το γεγονός ότι εδώ και δυο χρόνια ο πρωθυπουργός της χώρας Κ. Σημίτης αποφεύγει να συναντηθεί μαζί τους, παρότι το έχουν ζητήσει πολλές φορές.

Αναφερόμενος στο λιμάνι, τόνισε ότι με το νόμο ιδιωτικοποίησης των λιμανιών, εκτός από την ανατροπή λειτουργίας του ΟΛΠ και των εργασιακών σχέσεων, λύνει τα χέρια για το μεγάλο χτύπημα της Ζώνης. "Το λιμάνι, τόνισε, πρέπει να είναι στην υπηρεσία του λαού και όχι των πολυεθνικών. Μετά όμως και από αυτές τις εξελίξεις, τα πράγματα για τη Ζώνη είναι ακόμα πιο δύσκολα. Γι' αυτό πρέπει καταρχήν η χωροθέτηση της Ζώνης να γίνει νομοθετικά. Είμαστε αποφασισμένοι να κινητοποιηθούμε με όλα τα μέσα και να επιβάλλουμε την αλλαγή αυτής της πολιτικής".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ