Παρασκευή 19 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΔΗΜΑΣ
Υμνοι για δικομματισμό και συναίνεση

Υπέρ της διατήρησης και ενίσχυσης του δικομματισμού και της επίτευξης "ευρύτερης συναίνεσης" μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, τάχθηκε ο Στ. Δήμας,βάζοντας πάνω απ' όλα τη "σταθερότητα του πολιτικού συστήματος".

Στο χαιρετισμό του στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο γγ της ΚΟ της ΝΔ ανέφερε ότι "θα ήταν σοβαρό λάθος να υποτιμηθεί η σταθεροποιητική επίδραση του κομματικού πλαισίου συνέχειας - που έχει δημιουργηθεί από το 1974 - και που πρόσφεραν τα δύο μεγάλα κόμματα στο πολιτικό σύστημα". Δε δίστασε μάλιστα να καταφύγει στην κινδυνολογία, λέγοντας ότι "η συνολική απόρριψη του υπάρχοντος πολιτικού πλαισίου, που κηρύσσεται από ορισμένους, προϋποθέτει μείζον πολιτικό αδιέξοδο και άρα κρίση με εκρηκτικές διαστάσεις που ουδείς πρέπει να εύχεται". Τόνισε, ταυτόχρονα, ότι "η επίτευξη μιας ευρύτερης συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων και του λαού σε ορισμένα τουλάχιστον θέματα πολιτικής δεοντολογίας και πολιτικής δικονομίας, μπορεί να αποτελέσει την απαρχή θεμελίωσης του δημοσίου βίου σε νέες συντεταγμένες". Στο πλαίσιο αυτό χαιρέτισε τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι δε θα αλλάξει το εκλογικό σύστημα.

Ο Αντ. Σαμαράς

Διαπιστώσεις και προβληματισμούς, που όμως δεν είχαν "διά ταύτα", διατύπωσε ο πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ Αντ. Σαμαράς. "Αυτό που σήμερα αμφισβητείται - είπε - και κινδυνεύει να γίνει πεποίθηση είναι αν πράγματι τα κόμματα και οι πολιτικοί είναι οι πρωταγωνιστές στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας ή είναι στην πραγματικότητα οι αναγκαίοι τυπικοί ενδιάμεσοι για να επιτευχθούν στόχοι και σκοποί που άλλοι εκτός πολιτικής έχουν θέσει". Ακόμα επισήμανε ότι στη "νέα τάξη πραγμάτων" "τα όρια της εθνικής μας κυριαρχίας, όπως είχαν διαμορφωθεί μέσα από τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, δεν είναι πια δεδομένα και αδιαμφισβήτητα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ