Παρασκευή 19 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ισχυρή Ελλάδα σημαίνει πλούσιος λαός και όχι πλούσια αφεντικά

"Ενα ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα", επισήμανε ο Δ. Γόντικας, σε κάποιο σημείο της ομιλίας του. "Γιατί", συνέχισε, "το ΚΚΕ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αγωνίζεται να οργανώσει και να ενώσει τις λαϊκές δυνάμεις σ' ένα παλλαϊκό μέτωπο πάλης.

Γιατί είναι δύναμη που δε συμβιβάστηκε, δε συμβιβάζεται με τους ισχυρούς.

Που δεν ταυτίζει την ισχυρή Ελλάδα με το δείκτη του Χρηματιστηρίου, με την αναγνώρισή της από τον σκληρό πυρήνα της ΕΕ ή την εύνοια των Αμερικανών.

Ισχυρή Ελλάδα, πριν απ' όλα, σημαίνει λαός κυρίαρχος και αφέντης στον τόπο του. Ισχυρή Ελλάδα σημαίνει πλούσιος λαός και όχι πλούσια αφεντικά.

Γιατί το ΚΚΕ είναι δύναμη που παλεύει να ενώσει την οργανωμένη δύναμη του ελληνικού λαού με τη δύναμη των λαών στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη.

Γιατί με ένα ισχυρό ΚΚΕ θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Θα αρχίσει να αλλάζει η κατάσταση. Να βγαίνει ο λαός στο προσκήνιο και να κατακτά βήμα το βήμα όλα όσα του έχουν αφαιρέσει και στερήσει, μέχρι που πραγματικά να γίνει κυρίαρχος.

Αν σήμερα το ΚΚΕ ήταν ισχυρό στα Συνδικάτα, είναι βέβαιο ότι οι λιμενεργάτες και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ δε θα έσκυβαν το κεφάλι στους επικυρίαρχους. Δε θα τολμούσαν καν να χρησιμοποιήσουν το λιμάνι και τα τρένα.

Σήμερα, που στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος κάνει κουμάντο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, οι εργαζόμενοι καλούνται σε υποταγή αντί σε αγώνα.

Αν το ΚΚΕ ήταν πιο ισχυρό στους δήμους και στις νομαρχίες, θα είχε άλλο στήριγμα ο λαός στον αγώνα του.

Οι σημερινοί δήμαρχοι και νομάρχες, ακριβώς γιατί υπακούουν όχι στα συμφέροντα του λαού, αλλά στις πολιτικές των κομμάτων τους, δεν έχουν το σθένος να αντιπαλέψουν αυτή την άθλια κατάσταση.

Αυτό όμως που δεν έγινε μέχρι χτες, πρέπει να γίνει σήμερα. Να γίνει αύριο".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ