Παρασκευή 19 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Ενωτικός αγώνας ο μόνος δρόμος

Περιοδεία χτες του βουλευτή του Κόμματος στο λιμάνι του Πειραιά

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά (ΟΛΠ - Τελωνεία - Εκτελωνιστές) την παρουσίαση των Θέσεων του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις, από τον βουλευτή του Κόμματος Στρατή Κόρακα,που έγινε με πρωτοβουλία των ΚΟΒ Τελωνειακών και Οργανισμού Λιμένος Πειραιά.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ εκτίμησαν θετικά τους αγώνες του ΚΚΕ για τη μη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και δέχτηκαν με ικανοποίηση τη διαβεβαίωση του βουλευτή ότι το ΚΚΕ θα είναι πάντα στο πλευρό τους στον αγώνα για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του οργανισμού και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Σε μαζική συγκέντρωση τελωνειακών και εκτελωνιστών εργαζόμενων στο Ε Τελωνείο Πειραιά μίλησε στη συνέχεια ο Στρ. Κόρακας. Ανέλυσε διεξοδικά τις συνέπειες που θα έχει η κατάργηση του αριθμού 5 του Κοινοτικού Τελωνειακού Κώδικα (σχετική παρέμβαση στην Ευρωβουλή του σ. Γ. Θεωνά) που ουσιαστικά δίνεται η δυνατότητα στους μεγαλοεισαγωγείς να εκπροσωπούνται στα Τελωνεία με υπαλλήλους τους και όχι από τους εκτελωνιστές, οι οποίοι είναι γνώστες του αντικειμένου και κομμάτι της τελωνειακής διαδικασίας. Επίσης, αναφέρθηκε στις μεγάλες συνέπειες από την κατάργηση των οικονομικών συνόρων το 1993 που ήταν η αύξηση της ανεργίας μέχρι 70/% στους εκτελωνιστές, η αύξηση τη δασμοφοροδιαφυγής και κυρίως η μη απόδοση του μεγαλύτερου μέρους του ΦΠΑ του ενδοκοινοτικού εμπορίου.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στο Τελωνείο ΔΙΠΕΑΚ με την ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων στη συγκέντρωση - συζήτηση που έγινε.

Ο βουλευτής Στρ. Κόρακας τόνισε τη σημασία του καθολικού και ενωτικού αγώνα των τελωνειακών για τη διατήρηση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων (επικουρικό ταμείο τους ΤΑΥΤΥ).

Ενας αγώνας που τελικά υποχρέωσε την κυβέρνηση να διατάξει γενική πολιτική επιστράτευση των υπαλλήλων. Εκφράστηκε η αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα και με την επερώτηση που κατέθεσε για το επαίσχυντο και αντιδημοκρατικό αυτό μέτρο.

Οι εργαζόμενοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις θέσεις του Κόμματος γενικότερα όπως για τον αντιδραστικό ρόλο της ΕΕ, την υποταγή της κυβέρνησης στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, το ρόλο στο κουρδικό πρόβλημα καθώς και τους κινδύνους που διατρέχει ο λαός μας, αλλά και όλα τα Βαλκάνια από την επεκτατική πολιτική του ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ