Πέμπτη 18 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σήμερα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Στις 11 π.μ. στα Προπύλαια, με τη συμμετοχή μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών και εκπαιδευτικών

Το μήνυμα ότι ο αγώνας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση συνεχίζεται, στέλνουν σήμερα μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές, με τη συμμετοχή τους στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που ξεκινά στις 11 π.μ. από τα Προπύλαια με πορεία στο υπουργείο Παιδείας.

Το κάλεσμα των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων Αθήνας και Πειραιά βρήκε ανταπόκριση στους μαθητές και παρά την εντατικοποίηση των μαθημάτων, στο όνομα της "αναπλήρωσης" αλλά και της εφαρμογής πάση θυσία της "μεταρρύθμισης", πολλά μαθητικά συμβούλια Γυμνασίων, Λυκείων και ΤΕΕ αποφάσισαν συμμετοχή. Ανάμεσα σ' αυτά βρίσκονται: ΕΠΛ και ΤΕΕ Αιγάλεω, 13ο ΕΛ Αθήνας, 1ο - 2ο ΕΛ Καισαριανής, 54ο Γυμνάσιο Σεπολίων, 1ο - 2ο ΕΛ Μπραχαμίου, 3ο - 4ο ΕΛ Ν. Ιωνίας, 40ό ΕΛ Γκράβας, ΕΠΛ Ν. Φιλαδέλφειας, Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο Παλλήνης, 3ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου, 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, ΤΕΕ Υμηττού, 1ο ΕΛ Πετρούπολης, 1ο ΕΛ Χολαργού, 2ο ΕΛ Γαλατσίου, Ιωνίδειος, ΕΠΛ Κορυδαλλού κ.ά.

Οι μαθητές δηλώνουν ότι συνεχίζουν τον αγώνα με βασικό κορμό των αιτημάτων τους την κατάργηση των νόμων της "μεταρρύθμισης" και ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλους. Παράλληλα, ζητούν να αρθεί η αδικία σε βάρος των μαθητών των δημόσιων σχολείων έναντι των ιδιωτικών, οι οποίοι μπορούν να "αγοράζουν" το απολυτήριο του Λυκείου, αλλά και να σταματήσει το εξοντωτικό πρόγραμμα - τιμωρία στα σχολεία.

Το "παρών" δίνουν αύριο φοιτητές και σπουδαστές, δηλώνοντας ότι η "μεταρρύθμιση" και ο αγώνας για την ανατροπή της αφορά και αυτούς όπως και όλο το λαό. Μέχρι χτες, τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο αποφάσισαν οι φοιτητικοί σύλλογοι Ιατρικής, Νομικής, Πολιτικού, Φυσικού, ΜΜΕ Παντείου, Ψυχολογίας, Μαθηματικού.Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πανελλαδικού Συντονιστικού Αγώνα των ΤΕΙ συμμετέχουν και οι σπουδαστικοί σύλλογοι ΣΕΥΠ Αθήνας, ΣΔΟ Αθήνας και ΣΤΕΦ Πειραιά.

Οι δύο μεγάλες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ) με ευθύνη των παρατάξεων της πλειοψηφίας στα ΔΣ δεν πήραν απόφαση να συμμετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο. Ομως δάσκαλοι και καθηγητές θα είναι παρόντες με απόφαση των συλλόγων τους. Σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει οι Διδασκαλικοί Σύλλογοι "Δημήτρης Γληνός" και "Ελλη Αλεξίου" καθώς και η ΕΛΜΕ Πειραιά, η Ε ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, η Δ Ανατολικής Αττικής.Χτες, στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ οι παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ αρνήθηκαν να στηρίξει η ΟΛΜΕ το συλλαλητήριο, ενώ δεν πάρθηκε καμιά απόφαση για την πορεία του κλάδου, αναδεικνύοντας για μια ακόμα φορά την ανάγκη οι συνελεύσεις των ΕΛΜΕ να εκτιμήσουν την πορεία των αγώνων και να συζητήσουν για την παρέμβαση του κλάδου στα ζητήματα της Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ