Πέμπτη 18 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΑΛΠΙΣΜΑ
ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις επεμβάσεις

Η κυβέρνηση θα αποφασίσει τη συμμετοχή της χώρας σε ΝΑΤΟική δύναμη επέμβασης στο Κοσσυφοπέδιο, "με γνώμονα τη διεθνή νομιμότητα", δηλώνει ο υφυπουργός Αμυνας

Ιδιαίτερη σημασία αποκτούν οι αλλεπάλληλες, αντιπολεμικές και αντιΝΑΤΟικές πρωτοβουλίες του ΚΚΕ, καθώς η χώρα βυθίζεται καθημερινά και περισσότερο στα επεμβατικά και πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Πρωτοβουλίες, που δε θέτουν μόνο προ των μεγάλων ευθυνών τους την κυβέρνηση και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του τόπου, αλλά κυρίως αποσκοπούν στην κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα, του μόνου που μπορεί να βάλει φραγμό στον επικίνδυνο κατήφορο. Κι ενώ, τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν, καθώς οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ θέλουν - έτσι ή αλλιώς - να θέσουν το Κοσσυφοπέδιο υπό την κατοχή τους, πραγματοποιείται σήμερα η μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση του Κόμματος στη Θεσσαλονίκη, όπου θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Χτες, ο υφυπουργός Αμυνας, Δ. Αποστολάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του Κόμματος Μπάμπη Αγγουράκη, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και της στρατιωτικής συμμετοχής της Ελλάδας στην επέμβαση στο Κοσσυφοπέδιο, εξαρτώντας το ουσιαστικά από τις επιθυμίες της "συμμαχίας", ανατρέποντας έτσι, ακόμη και τη μέχρι τώρα επίσημη θέση της κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,ζήτησε χτες, με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής, να οριστεί προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.


ΣΕΛ.  8   -   11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ