Παρασκευή 12 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επιτέλους ... αποστροφή

Την "ευαισθησία" του ΕΣΡ σε εκπομπές που εμπορευματοποιούν τον πόνο και προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τόνισε χτες ο πρόεδρος του ΕΣΡ Παύλος Σούρλας, υπογραμμίζοντας ότι το ΕΣΡ "εργάζεται με όλα τα μέσα για να εκλείψουν" τέτοιου είδους εκπομπές. Αφορμή ήταν η εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ με τον Ανδρέα Μικρούτσικο "Επιτέλους μαζί", που απασχόλησε και πάλι - όπως και στο πρόσφατο παρελθόν - το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Το ΕΣΡ δέχτηκε πολλές επιστολές παραπόνων ανθρώπων, που συμμετείχαν στο "ριάλι σόου" και οι οποίοι κατάγγειλαν ότι ο ΑΝΤΕΝΝΑ και οι υπεύθυνοι της εκπομπής αθέτησαν τις υποσχέσεις και δεν τήρησαν τις συμφωνίες.

Το ΕΣΡ, χτες, είχε καλέσει σε ακρόαση εκπροσώπους του ΑΝΤΕΝΝΑ, θέτοντας και πάλι το θέμα των ριάλιτι σόου και των εκπομπών που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Γνωστοποίησαν στους εκπροσώπους του τηλεοπτικού σταθμού τα παράπονα και τις διαμαρτυρίες που περιέχονται στις επιστολές. Το ΕΣΡ εξέφρασε, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε χτες ο πρόεδρος του ΕΣΡ Παύλος Σούρλας, την "ηθική αποστροφή" του, σε εκπομπές που παρουσιάζουν ανθρώπους δυστυχείς ή ανθρώπους που ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας, έστω και αν αυτοί συμμετέχουν σε τέτοιου είδους εκπομπές, οικειοθελώς. Οι εκπρόσωποι του ΑΝΤΕΝΝΑ ισχυρίστηκαν ότι ο σταθμός προσανατολίζεται να αναμορφώσει το πρόγραμμά του και να μην συμπεριλάβει εκπομπές τύπου ριάλιτι σόου. Οι εκπρόσωποι του ΑΝΤΕΝΑ υποστήριξαν, επίσης, ότι οι συμμετέχοντες στις εκπομπές υπογράφουν συμφωνητικό για την προβολή της εκπομπής. Ο ΑΝΤΕΝΝΑ δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το πρόγραμμά του, ενώ οι εκπρόσωποί του ισχυρίστηκαν ότι ήδη έχουν σταματήσει δύο εκπομπές τύπου ριάλιτι σόου ("Κεντρί" και "Ζούγκλα"), σημειώνοντας ότι οι εκπομπές τύπου ριάλιτι σόου, έχουν, ήδη, αρχίσει να μην έχουν ανταπόκριση στους τηλεθεατές.

Το ΕΣΡ, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών, ετοιμάζει κοινωνικό μήνυμα, που θα αφορά στον τρόπο προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αλλά και στην προστασία των ανηλίκων.

Στη χτεσινή συνεδρίαση, το ΕΣΡ ασχολήθηκε και με καταγγελία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Η καταγγελία έγινε από στρατηγό, ο οποίος εφέρετο ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά υφισταμένη του. Το ΕΣΡ αποφάσισε ότι δε συντρέχει λόγος να κινήσει διαδικασία επανόρθωσης, ούτε να επιβάλει κυρώσεις στον ΣΚΑΪ.

Στο ΕΣΡ είχε προσφύγει και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος, ζητώντας να επιβληθούν κυρώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό "Planet", για εκπομπές, που, όπως ισχυρίζεται, έθιγαν την τιμή και την υπόληψή του. Το ΕΣΡ έπαιξε διαμεσολαβητικό ρόλο και ο εν λόγω σταθμός θα "δώσει" το μικρόφωνο στον υπουργό για όση ώρα θελήσει!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ