Παρασκευή 12 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
2Ο ΔΙΜΗΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Τζαζ για μεγάλους, θέατρο για μικρούς

Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις του 2ου Διμήνου Πολιτιστικής Παρέμβασης,που διοργανώνουν το Πολιτιστικό Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ και το Πολιτιστικό Τμήμα του ΚΣ της ΚΝΕ,στην Αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ,στον Περισσό. Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο ενότητες. Η μια περιλαμβάνει πολυθεματικές εκδηλώσεις για παιδιά με κουκλοθέατρο, καραγκιόζη, παιδικό θέατρο, κινούμενα σχέδια, κλόουν, παιχνίδια και παρουσίαση βιβλίων. Η άλλη έχει τη διάθεση να αναδείξει και να προβάλει έργα κυρίως νέων καλλιτεχνών.

Η "τουριστική" αντίληψη της Ε. Ε. για τον πολιτισμό μας, που έχει βρει στο πρόσωπο της κυβέρνησης τον καλύτερο υποστηρικτή της, θέλει να στηρίζει μόνο ό,τι μπορεί να έχει "θετικό" αντίκτυπο στον τουρισμό, ό,τι βοηθάει στην ενσωμάτωση του ανθρώπου στο σύστημα, ό,τι κινείται μέσω "πολιτιστικών γραφείων" και βγάζει γρήγορο και εύκολο χρήμα. Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής λογικής για τον πολιτισμό, υπάρχουν προσπάθειες που όλο και πιο πολλές γίνονται, μιας άλλης πολιτιστικής δουλιάς, που στηρίζεται και στηρίζει την κοινωνική εξέλιξη.Γι' αυτό σήμερα είναι αναγκαίο να εντοπίζονται αυτά τα καλλιτεχνικά έργα, οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες, να ενισχύονται και να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις πολλαπλασιασμού τους. Ενα μικρό βήμα σ' αυτή τη δύσκολη, μα ωραία, πορεία, φιλοδοξεί να προσφέρει το Δίμηνο αυτό Πολιτιστικό Πρόγραμμα.

Ετσι, αύριο, η βραδιά είναι "τζαζ" και στις 8 το βράδυ, στην Αίθουσα Συνεδρίων, θα συναντήσουμε το συγκρότημα του Θανάση Ζέρβα "Σεξτέτο Τζαζ". Τα κυριακάτικα πρωινά, όπως είναι γνωστό είναι αφιερωμένα στα παιδιά. Ο θίασος "Ράμπα" θα παρουσιάσει "Το νησί του Κάπου Αλλού" του Κώστα Βαρλάση και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το βιβλίο "Καλημέρα ειρήνη", οκτώ παραμύθια της Φρόσως Χατόγλου,από τους ηθοποιούς του θιάσου "Ράμπα".


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ