Τετάρτη 17 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
MΠΑΣΚΕΤΚΥΠΕΛΛΟ ΣΑΠΟΡΤΑ
Ξέσπασε στην επανάληψη

Ο Αρης πήρε την πρόκριση στους "8" κερδίζοντας τη Βέντσπιλς με 79 - 64

Τρόμαξε, αγχώθηκε, ίδρωσε αλλά τελικά τα κατάφερε ο Αρης να πάρει τη νίκη από τη λετονική Βέντσπιλς με 79 - 64 και παράλληλα να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Σαπόρτα.

Πάντως μέχρι να φθάσουν οι "κιτρινόμαυροι" στο στόχο τους που δεν ήταν άλλος από το να καλύψουν τη διαφορά των 8 πόντων που είχαν χάσει στο πρώτο παιχνίδι (65 - 73) πέρασαν από... 40 κύματα, αφού σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι οι παίκτες του Σβι Σερφ δε φάνηκε να ξέχασαν τον κακό τους εαυτό των τελευταίων ημερών.

Αποτέλεσμα ήταν να αιφνιδιαστούν με το ξεκίνημα του παιχνιδιού από τους φιλόδοξους Λετονούς και πολύ γρήγορα να βρεθούν πίσω στο σκορ μέχρι και 8 πόντους (16 - 25 στα μισά του πρώτου μέρους). Με τον Σιμς να είναι κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια οι Λετονοί κράτησαν το προβάδισμα στο σκορ μέχρι την ανάπαυλα (25 - 29).

Με την έναρξη της επανάληψης οι παίκτες της ελληνικής ομάδας σοβαρεύτηκαν και με ένα σερί 26 - 4 πέρασαν μπροστά στο σκορ με 51 - 33 ανοίγοντας τον δρόμο για την πρόκριση. Παρ' όλα αυτά οι Λετονοί δεν εγκατέλειψαν τα όπλα και κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά προσπαθώντας να την κατεβάσουν κάτω από τους οκτώ πόντους (74 - 61 3 πριν το τέλος). Η ψυχραιμία των παικτών του Αρη και ειδικότερα του Μιχαϊλοφ ήταν αυτή που έδωσε τη νίκη πρόκριση στους κίτρινους.

ΑΡΗΣ: Λιαδέλης 16, Χρυσανθόπουλος 6, Σιγάλας 10, Σιούτης 13, Γαλακτερός 11, Αγγελίδης 2, Μιχαϊλοφ 21.

ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ: Σιμς 20, Βίτολς 14, Μιουζνιέκς 10, Βούκσεβιτς 2, Λάκσα 3, Βελέικο, Τζεφρέις 12, Ζέιντακς 3.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ