Κυριακή 14 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη

Η κυβέρνηση περικόβει από τον καθένα τους δεδουλευμένα επιδόματα 600.000 δρχ.!

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία κατεβαίνουν την προσεχή Τετάρτη 17 Φλεβάρη οι μηχανικοί που εργάζονται στο Δημόσιο, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους, ΕΜΔΥΔΑΣ, απαιτώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών τους αιτημάτων. Στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εργων (Χ. Τρικούπη 182), ενώ στη συνέχεια θα κάνουν πορεία στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΜΔΥΔΑΣ, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και συνολικά η κυβέρνηση, το προηγούμενο διάστημα, επέδειξαν διγλωσσία, αναβλητικότητα, προκλητική αδιαφορία, ακόμη και παράνομες ενέργειες, υπαναχωρώντας ακόμη και σε όσα τους είχαν υποσχεθεί. Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, μάλιστα, στις πιστώσεις που ενέγραψε στον προϋπολογισμό του 1999, δεν περιλαμβάνει την παραμικρή πρόβλεψη για τα οφειλόμενα δεδουλευμένα επιδόματα του 1997 και 1998, ενώ για το 1999 δεν επαρκούν ούτε για το Α εξάμηνο. Ετσι - τονίζεται στην ανακοίνωση - διαγράφεται ο άμεσος κίνδυνος: Να χαθούν περί τις 600.000 δρχ. για κάθε μηχανικό από τα δεδουλευμένα. Να χαθεί οριστικά η "δυναμική του επιδόματος". Να απαξιωθεί για ακόμη μια φορά ο κλάδος χωρίς επιδόματα ουσίας και χωρίς δυνατότητα υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας - Μισθολόγιο Μηχανικών.

Να σημειώσουμε ότι οι μηχανικοί του Δημοσίου είχαν κατέβει σε κινητοποιήσεις και μπλοκαρίσματα διαγωνισμών σημαντικών δημοσίων έργων για ολόκληρο σχεδόν τον περασμένο Νοέμβρη με δύο ακόμη αιτήματα, εκτός της καταβολής των δεδουλευμένων επιδομάτων και της κατάκτησης μισθολογίου μηχανικών: Τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων τεχνικών υπηρεσιών της χώρας και την ίδρυση Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Μηχανικών. Το σταμάτημα κατασκευής δημοσίων έργων με τη μορφή Ανωνύμων Εταιριών και τον περιορισμό των ποικιλώνυμων συμβούλων στους απολύτως απαραίτητους.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org