Κυριακή 14 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μόνιμο καθημερινό μέλημα των κομμουνιστών

Ο "Ρ" συζητά με τρεις συντρόφους από την Κομματική Οργάνωση Αθήνας, που βαδίζοντας με γρήγορους ρυθμούς και βάζοντας υψηλούς στόχους, βρίσκονται στην κορυφή της άμιλλας

Το κύτταρο του οργανισμού του Κόμματος είναι αναμφισβήτητα η Κομματική Οργάνωση Βάσης. Το μέλος του Κόμματος, ο κρίκος που το συνδέει με το λαό, τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους νέους. Στη δική του "τέχνη" και καθημερινή δουλιά στηρίζεται το άνοιγμα με τις προγραμματικές θέσεις του, τις ιδέες, την προοπτική του Κόμματος, το βάθεμα των δεσμών του με το λαό.

Καθώς η Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος για τις Ευρωεκλογές βαδίζει ήδη στην τρίτη βδομάδα, έχει φουντώσει η άμιλλα μεταξύ οργανώσεων και μελών. Ο "Ρ" παρουσιάζει τη συζήτηση με τρειςσυντρόφους από την Κομματική Οργάνωση Αθήνας, που, βαδίζοντας με γρήγορους ρυθμούς και βάζοντας υψηλούς στόχους, βρίσκονται στην κορυφή της άμιλλας. Οι εμπειρίες τους και η συσσωρευμένη πείρα, από τα χρόνια που κουβαλάνε με την τιμημένη ιδιότητα του μέλους του ΚΚΕ, είναι πολύτιμος σύμβουλος για την πετυχημένη συνέχεια της εξόρμησης, που συναντά μεγάλη ανταπόκριση στα λαϊκά στρώματα.

Το κουπόνι έρχεται σαν φυσική συνέπεια

Η συντρόφισσα Τούλα Καραβίδα,από την ΚΟΒ Ταύρου, μας λέει ότι δίνει μεγάλο βάρος στην αξιοποίηση της δουλιάς της μέσα στο μαζικό κίνημα και έτσι έχει καταφέρει να υπερκαλύψει κατά πολύ το 20% του προσωπικού της πλάνου για τις πρώτες μέρες της εξόρμησης. "Ο Σύλλογος Γυναικών Ταύρου, όπου είμαι πρόεδρος θα σημειώσει, είναι ο χώρος όπου δραστηριοποιούμαι. Εκεί είναι που μου δίνεται η δυνατότητα να έρχομαι σε επαφή με πολλές γυναίκες, με τις οποίες συζητάμε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Την ανεργία που μαστίζει τις γυναίκες, την ανασφάλεια, τις δυσκολίες της ζωής με τα έξοδα, που έχουν πάρει τον ανήφορο σαν συνέπεια όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση, τηρώντας πιστά τις οδηγίες των αφεντικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των μηχανισμών της, που πρώτα απ' όλα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, του κεφαλαίου και πετάνε στο δρόμο τους εργάτες".

Και η συντρόφισσα συνεχίζει: "Οι αφορμές είναι πολλές, για να ξεδιπλώσει κανείς τις ρεαλιστικές προτάσεις του Κόμματος, την ανάγκη της λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης. Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής στην Παιδεία, την Υγεία, την κοινωνική πρόνοια, τις εργασιακές σχέσεις, που τώρα ο λαός τις βιώνει πιο έντονα, οδηγούν στο πλησίασμα του ΚΚΕ, που αναγνωρίζεται σαν ο φερέγγυος συμπαραστάτης των λαϊκών αγώνων. Ετσι το κουπόνι της ενίσχυσης του Κόμματος έρχεται σαν φυσική συνέχεια. Λόγω των δυσκολιών το ποσό είναι μικρό αλλά κάνω προσπάθεια να απευθυνθώ σε περισσότερο κόσμο".

Επίσης, η συντρόφισσα μας εξηγεί ότι έχει μόνιμα στον προσανατολισμό της την οικονομική δουλιά. "Πάντα έχω ένα μόνιμο στόχο να φέρνω σε μηνιάτικη βάση 15.000 δρχ., βέβαια τώρα έχω ανεβάσει τις απαιτήσεις μου".

Να είμαστε αισιόδοξοι, ο κόσμος μάς περιμένει

Ο σύντροφος Νίκος Βασιλείου από την ΚΟΒ Αμπελοκήπων, συνταξιούχος αλλά με ψυχή ΕΠΟΝίτη, δίνει τη δική του μάχη στη συνοικία του και έχει απευθυνθεί σε όλα τα μαγαζιά και βέβαια τα πάει περίφημα. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι έχει ήδη καλύψει το 100% του πλάνου του και προχωράει στην αναπροσαρμογή του, τα λέει όλα. "Τα ζητήματα που μπαίνουν για συζήτηση, θα μας πει, είναι πολλά και διάφορα. Βέβαια, ξεχωρίζει η ανέχεια της ζωής και τα πολλά προβλήματα των μικρομεσαίων και των εμπόρων. Σε σχέση με παλιότερες φορές μπορώ να πω ότι σήμερα "σπάει πιο εύκολα ο πάγος". Η εκτίμησηπρος το Κόμμα έχει ανέβει και είναι πολλοί αυτοί, ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση, που μας ενισχύουν. Επίσης, απαραίτητος σύντροφος για τη δουλιά είναι ο "Ρ" και όλα τα ενημερωτικά φυλλάδια που βγάζει το Κόμμα. Χαρακτηριστικά με την Πανεξόρμηση του Κυριακάτικου "Ρ" με τη διακήρυξη για τις ευρωεκλογές, κάναμε μεγάλο άνοιγμα και είχαμε πολύ θετικά αποτελέσματα. Ο κόσμος μάς περιμένει και στο χέρι μας είναι να βαθύνουμε την πολιτική μας παρέμβαση και μπροστά στις εκλογές του Ιούνη".

Η συντρόφισσα Ελένη Κεφαλογιάννη από την ΚΟΒ Λόφου - Σφαγείων Καλλιθέας είναι και υπεύθυνη για την οικονομική δουλιά στην οργάνωσή της και έχει ήδη καλύψει το 80% του πλάνου της. Οπως θα υπογραμμίσει "από πολύ νωρίς προμηθευτήκαμε τα κουπόνια της Εξόρμησης και εφοδιάσαμε όλους τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος. Από την πρώτη κιόλας μέρα είχαμε σημαντικές προσφορές και μεγάλα ποσά". Και θα συνεχίσει "οι συνταξιούχοι, που κύρια απευθύνομαι, έχουν σοβαρά προβλήματα. Συζητάμε για τις μικρές συντάξεις που παίρνουμε, για το χάλι της δημόσιας υγείας, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Στην κουβέντα υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και από το υστέρημά τους βγάζουν το πεντακοσάρικο ή το χιλιάρικο και μας δίνουν. Μόνο που θέλουν να βλέπουν καινούρια πρόσωπα και νέους συντρόφους. Να γιατί η δουλιά μας πρέπει να γίνει πιο βαθιά. Να μετρήσουμε αποτελέσματα και με την ένταξη νέων μελών στο Κόμμα για την υπόθεση των εργατών για να αλλάξουμε τη ζωή μας".

Και η συντρόφισσα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο αυτή μας τη συζήτηση τονίζοντας με έμφαση: "Είμαι αισιόδοξη όχι μόνο για την κάλυψη του πλάνου, αλλά και για το δυνάμωμα του Κόμματος".

Προσφέρουν για τη μάχη των Ευρωεκλογών

  • Ο Α. Τ. και η σύζυγός του Μ. Τ.,από τη σύνταξή τους, μέσω ΚΟΒ Ανω Ιλισίων 200.000 δρχ. ως συμβολική συμμετοχή στο έμμεσο δημοψήφισμα που γίνεται με τις ευρωεκλογές, ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της λιτότητας και του αυταρχισμού της κυβέρνησης Σημίτη, της ΕΕ, του Μάαστριχτ και του Αμστερνταμ.
  • Η Πολυτίμη Κυριάκου Μανωλάκου,200.000 δρχ.
  • Στη μνήμη των γονιών της Αριστείδη και Σοφίας Μουτζούρη,η κόρη τους Ειρήνη Μαντχουράνη, προσφέρει για τις ευρωεκλογές 100.000 δρχ.
  • Ο αντιστασιακός Σταμάτης Κρητικός, από το Αγριοβοτάνι Βόρειας Εύβοιας, προσφέρει 150.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Βασιλικών
  • Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Τάσος Τσιροπούλας,προσφέρει στην ΚΟ Λιβαδειάς, ως πρώτη δόση στην Οικονομική Εξόρμηση των ευρωεκλογών 100.000 δρχ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ