Κυριακή 7 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δε σώζουν τα αναχώματα και οι "εφεδρείες"

Κανέναν δεν πείθουν οι θεατρινίστικες και βάσει σχεδίου φραστικές επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών κατά του Δ. Αβραμόπουλου. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για αβανταδόρικες δηλώσεις, που έχουν στόχο να δικαιώσουν τον δήμαρχο Αθηναίων, ότι τάχα το εγχείρημά του δε στρέφεται μόνο κατά της ΝΔ, αλλά κατά του συνόλου των "γηρασμένων κομμάτων".

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με κάθε τρόπο, προτρέπει τον Δ. Αβραμόπουλο να προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος πριν τις ευρωεκλογές - γι' αυτό εξάλλου ο Κ. Σημίτης τον διαβεβαίωσε έγκαιρα ότι δε θα κάνει διπλές εκλογές τον Ιούνη - ακριβώς γιατί προσδοκά, ότι η "ζημιά" θα περιοριστεί στη ΝΔ, ώστε να καταφέρει να παραμείνει πρώτο κόμμα.

Το κακό για τους "εκσυγχρονιστές" είναι ότι δε σώζονται με όποια τεχνάσματα και "αποκόμματα" χρησιμοποιήσουν. Είναι τέτοια η λαϊκή αγανάκτηση και οργή για την αντιλαϊκή επέλασή τους, ώστε καμία εφεδρεία και κανένα ανάχωμα δεν μπορεί να την ανακόψει. Και βέβαια, οι εργαζόμενοι, οι πλατιές λαϊκές μάζες, όλο και περισσότερο αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει λύση προς όφελός τους στο πλαίσιο των δυνάμεων που στηρίζουν το δικομματισμό. Η διέξοδος βρίσκεται στην οικοδόμηση του δικού τους Μετώπου, ώστε να μπορεί να επιβάλλει λύσεις προς όφελος των συμφερόντων τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ