Τρίτη 25 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Ελαμψε ο Βασδέκης

Πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 8.10. Ομάδα - μαμούθ στο Παγκόσμιο του κλειστού

Το "άστρο" του Σπύρου Βασδέκη έλαμψε το Σάββατο στο 4ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Βολιώτης αθλητής του μήκους σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 8μ.10 καταρρίπτοντας το 8.09 του Κουκοδήμου που κρατούσε από το 1994. Παράλληλα με την εμφάνισή του έδωσε υποσχέσεις για σπουδαία πράγματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στο Παρίσι τον επόμενο μήνα.

Μπροστά σε 4.000 θεατές που βρέθηκαν το Σάββατο στο ΣΕΦ ο Σπύρος Βασδέκης με το 8.10 κατάφερε να νικήσει τον μεγάλο αντίπαλο στους προχτεσινούς αγώνες Δημήτρη Χατζόπουλο. Παράλληλα άφησε εκτός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τον μέχρι πρότινος κάτοχο του πανελλήνιου ρεκόρ Κώστα Κουκοδήμο που είχε τρεις άκυρες προσπάθειες.

Μπορεί όμως στο μήκος ο Βασδέκης να μην είχε αντίπαλο, μάχη όμως έγινε στο ύψος ανδρών όπου οι Λιάππης και Κοκότης ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση με 2.28 αφήνοντας πίσω τους τον πρωταθλητή Ευρώπης Γιουγκοσλάβο Τόπιτς με 2.24.

Επίσης την έκπληξη στα 200μ έκανε ο Γιάννης Ναυπλιώτης που σημείωσε χρόνο 21.17 και κέρδισε τη μία θέση που οδηγεί στο Παρίσι.

Στις γυναίκες αξιόλογη εμφάνιση πραγματοποίησε η Νίκη Ξανθού στο μήκος με άλμα στα 6.71 ενώ στο 200άρι η Κατερίνα Κόφφα που πρώτευσε με χρόνο 23.33. Στο ύψος γυναικών η Νίκη Μπακογιάννη ήταν τρίτη με άλμα 1.88.

Ετσι οι αθλητές και αθλήτριες που θα μετέχουν θα αποτελέσουν την Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Παρισιού (7 - 9 Μαρτίου) είναι: ΑΝΔΡΕΣ: 60μ Παπαδιάς - Παυλακάκης - Θεοδωρίδης, 200μ: Παναγιωτόπουλος -Ναυπλιώτης - Σμπώκος, 800μ: Στρουμπάκος. 1500 και 3000: Παπούλιας, Μήκος: Βασδέκης - Χατζόπουλος - Κουκοδήμος, Υψος: Παπακώστας - Λιάπης - Κοκότης, Σφαίρα: Λεωνίδης, Επί Κοντώ: Παλλάκης - Τσαταλός.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: 60μ Θάνου - Κόφφα - Τσώνη, 200μ Κόφφα, Μήκος: Ξάνθου - Πατουλίδου, Υψος: Μπακογιάννη, Σφαίρα: Ουζούνη - Τσιμεντίδου


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ