Τρίτη 25 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Α' ΕΘΝΙΚΗ
"Ξανάρχισε" το πρωτάθλημα

Το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη έδωσε νέες ελπίδες στους διώκτες του, ΠΑΟ και ΑΕΚ, που πλησίασαν

Το νέο στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στο στάδιο Καραϊσκάκη, αλλά και η... ομοβροντία του Ντέμη Νικολαϊδη στον αγώνα της ΑΕΚ με την Καλαμάτα (βλέπε πέντε γκολ!) ήταν τα σημαντικότερα γεγονότα της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α Εθνικής.

Στο "στοιχειωμένο" Φάληρο ο Ολυμπιακός του Ντούσαν Μπάγεβιτς "κλότσησε" ακόμη δυο βαθμούς και έμεινε στο 0-0 κόντρα στο μαχητικό Απόλλωνα. "Ισως το μυαλό μας να ήταν στη ρεβάνς. Πάντως ορισμένοι παίκτες στα κρίσιμα σημεία είναι νεκροί", τόνισε ο Ντούσκο και ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές να ξεχάσουν το παιχνίδι αυτό το συντομότερο δυνατό.

Ετσι, ο Παναθηναϊκός που κέρδισε το περασμένο Σάββατο 1-0 τον Εδεσσαϊκό μείωσε τη διαφορά στους 4 πόντους από τους Πειραιώτες. Ο Ζάετς είχε άσο στο μανίκι του τον Γιώργο Νασιόπουλο. Ο Εδεσσαίος στις καθυστερήσεις του ματς πέτυχε το χρυσό γκολ όμως δεν το πανηγύρισε. Το αίμα νερό δε γίνεται: "Εύχομαι αυτό το γκολ που σημείωσα να μην είναι καταδικαστικό για τον Εδεσσαϊκό. Πέρασα όμορφα χρόνια που δεν ξεχνιούνται εύκολα", τόνισε ο ταλαντούχος επιθετικός του "τριφυλλιού". Οσον αφορά τον Ζέκο είπε: "Δεν παίξαμε σαν ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο. Αυτό που μετράει είναι η νίκη. Το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού δίνει άλλο χρώμα στο πρωτάθλημα. Το είχα πει ότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη για τον τίτλο".

Ο Ντέμης ο... τρομερός, με πέντε γκολ έστειλε την ΑΕΚ ακόμη πιο κοντά στην κορυφή, μετά το επιβλητικό 6-1 επί της Καλαμάτας. Ο Νικολαϊδης είχε πολλά κέφια και σε ένα ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας έδειξε τη μεγάλη του κλάση. Ενα τέρμα πέτυχε και ο Μαρτσέλο που διανύει περίοδο φόρμας.

Η Καβάλα πιστοποίησε την ανοδική της πορεία με το 2-1 σε βάρος του ΟΦΗ. Το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου είναι πλέον σε τροχιά Ευρώπης αν και ο ίδιος μιλάει ακόμη για... παραμονή. (Και καλά κάνει).

Η μεγάλη ανατροπή έγινε στην Ξάνθη. Η Σκόντα αν και προηγήθηκε με 3-1... κατάφερε να χάσει στο τέλος με 4-3 από τον Ηρακλή που δείχνει αναγεννημένος από την παρουσία του Αλκέτα Παναγούλια στον πάγκο.

Στην Πάτρα η Παναχαϊκή και η Βέροια "κόλλησαν" στο 0-0 αν και οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία με τον Βαϊτση, αφού το πέναλτι που εκτέλεσε εξουδετέρωσε ο Δέλλιος.

Για μια ακόμη φορά ο Αρης δεν μπόρεσε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης στο Χαριλάου. Ο Ιωνικός αποδείχτηκε σκληρό καρύδι και πήρε το βαθμό της ισοπαλίας (0-0). Τώρα οι Αρειανοί βρίσκονται σε δεινή βαθμολογική θέση και θα πρέπει να ξεπεράσουν εαυτούς για να μείνουν στην κατηγορία!

Τέλος, στην Καστοριά η τοπική ομάδα γνώρισε μια ακόμη ήττα αυτή τη φορά από τον Πανηλειακό με 2-1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ