Τρίτη 25 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ Α1
Χτύπημα στην καρδιά...

Βολές για την καθαρότητας του πρωταθλήματος από Ιωαννίδη και Αλεξανδρή

Ο Παπάγου μετά τον Ολυμπιακό και τον Αρη κέρδισε και την ΑΕΚ. Εχασε όμως ένα από τα μέλη του, τον Περικλή Συριόπουλο, η καρδιά του οποίου δεν άντεξε την τρίτη συνεχόμενη επιτυχία της ομάδας του. Το μοιραίο επήλθε έξι λεπτά πριν το τέλος του αγώνα και παρά τη βοήθεια δύο καρδιολόγων που κατά τύχη βρέθηκαν στην εξέδρα. Η απουσία μηχανολογικής υποστήριξης και η δεκαπεντάλεπτη καθυστέρηση μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, δεν άφησαν καμιά ελπίδα στον άτυχο φίλαθλο.

"Ολη η Ελλάδα γελάει με αυτό που πλασάρεται ως το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης" δήλωσε στο τέλος ο Γ. Ιωαννίδης. Η αιχμή δεν αφορούσε το χαμό του άτυχου φιλάθλου σε ένα γήπεδο που δεν πληρεί τα στοιχειώδη για διεξαγωγή αγώνων επαγγελματικού πρωταθλήματος, αλλά τους διαιτητές του αγώνα. Αφορμή η φάση των τελευταίων δευτερολέπτων, όταν ο Κόστνερ έβγαλε την μπάλα σχεδόν μέσα από το καλάθι ακουμπώντας παράλληλα και το στεφάνι. Το καλάθι δε μέτρησε, ο Παπάγου κράτησε το 73 - 72 και ο προπονητής της ΑΕΚ συνέχισε με υπονοούμενα για την εντιμότητα του πρωταθλήματος. "Η φάση ήταν καθαρή κι εγώ το ήξερα από την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα είχαμε πρόβλημα" υπογράμμισε.

Η ήττα της ΑΕΚ έφερε τον Ολυμπιακό και πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα κι εκτός απροόπτου η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο θα ξεκαθαρίσει το Σάββατο στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Τη νίκη της ημέρας σημείωσε ο ΠΑΟΚ στην Πάτρα επί του Απόλλωνα, αλλά κι εδώ είχαμε αμφισβήτηση της εντιμότητας των διαιτητών. "Δε χάσαμε δίκαια και τίμια" δήλωσε ο Β. Αλεξανδρής. Λίγο νωρίτερα, οπαδοί της πατρινής ομάδας υποχρέωσαν τον Σκ. Σκάιλς να ετοιμαστεί για μποξ, προκειμένου να διασώσει τον εαυτό του από τις απειλές. Δεν τη... γλίτωσε όμως ο βοηθός του Κ. Φλεβαράκης. Επ' αυτών δεν είπε λέξη ο προπονητής του Απόλλωνα.

Στο ονομαζόμενο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης, δυστυχώς η ήττα δεν είναι ακόμα αποδεκτή. Ο αντίπαλος είναι καλός για χειροκρότημα και φιλοφρονήσεις, μόνο όταν χάνει. Οταν κερδίζει,... υπάρχει πάντα από πίσω, ξένος δάκτυλος.

Κι όμως ο Παπάγου, όπως και ο Σπόρτιγκ στο Φάληρο, έδειξαν ότι οι ονομαζόμενοι μικροί έχουν δυναμώσει επικίνδυνα και με σωστή διαιτησία και ψυχολογία, μπορούν να νικήσουν στην έδρα τους οποιοδήποτε αντίπαλο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κράμερ εναντίον Κράμερ(1999-01-23 00:00:00.0)
Προκρίθηκαν Παπάγου και Απόλλωνας Π.(1998-04-14 00:00:00.0)
Ξεχωρίζει η τετράδα(1998-01-17 00:00:00.0)
Καχυποψία και κλίμα πολέμου(1997-05-13 00:00:00.0)
Ξέσπασμα Ραβούση(1996-12-18 00:00:00.0)
Επικίνδυνες εξελίξεις(1995-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ