Τετάρτη 19 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ
Σε κινητοποιήσεις οι πολιτικοί υπάλληλοι

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Σήμερα πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στη λεωφόρο Μεσογείων, έξω από το υπουργείο Αμυνας. Στη συγκέντρωση αναμένεται να πάρουν μέρος και υπάλληλοι που θα έρθουν για το σκοπό αυτό από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Τις κινητοποιήσεις διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΥΕΘΑ,με βασικό αίτημα τη διατήρηση του επιδόματος "προσέλευσης και παραμονής σε χώρους εργασίας επικίνδυνους και ανθυγιεινούς".Το επίδομα αυτό, που σήμερα κυμαίνεται από 5.000 μέχρι 10.000 ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας, πρόκειται να περικοπεί με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων. Οι πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Αμυνας χαρακτηρίζουν αδικαιολόγητη τη διακοπή χορήγησης του συγκεκριμένου επιδόματος και ζητούν την αναγνώριση του έργου που προσφέρουν και την αύξηση των αποδοχών τους.

Το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Αμυνας φθάνει τις 18.000 υπαλλήλους, που εκτός από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου ο μεγαλύτερός τους αριθμός απασχολείται σε ναυστάθμους, αεροδρόμια, αποθήκες πυρομαχικών και άλλες στρατιωτικές υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα. Η ΠΟΕ - ΥΕΘΑ έχει προγραμματίσει δύο ακόμα 24ωρες απεργίες κατά τις μέρες που θα συζητιέται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ