Τετάρτη 12 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
Ανασχηματισμός μικρής κλίμακας

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Σε μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησής του προέβη χτες ο Σέρβος Πρόεδρος, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, λίγες ώρες μετά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή σχετικά με το ειδικό νομοσχέδιο για την αναγνώριση της νίκης της αντιπολίτευσης στις δημοτικές εκλογές της 17ης Νοέμβρη.

Εκτός κυβέρνησης τέθηκαν επτά υπουργοί, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Παιδείας, Ντράγκοσλαβ Νλαντένοβιτς κάτι που ικανοποιεί ένα από τα αιτήματα των φοιτητών που διαδηλώνουν εδώ και 2,5 μήνες στους δρόμους του Βελιγραδίου. Δε συνέβη το ίδιο με τις περιπτώσεις των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, την παραίτηση των οποίων έχει ζητήσει ο αντιπολιτευόμενος συνασπισμός κομμάτων ΖΑΓΙΕΝΤΟ.

Η συνεδρίαση της Βουλής άρχισε με συζήτηση της πρότασης της Επιτροπής για Θέματα Θεσμών που ζήτησε την άρση της βουλευτικής ιδιότητας από τον μέχρι σήμερα δήμαρχο του Βελιγραδίου, Νεμπόισα Τσόβιτς, ο οποίος διαγράφτηκε πρόσφατα από το "Σοσιαλιστικό Κόμμα" επειδή υποστήριζε ανοιχτά τις κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης. Η συζήτηση για την ψήφιση ειδικού νομοσχεδίου που αναγνωρίζει τη νίκη του "Ζάγιεντο" στις εκλογές της 17ης Νοέμβρη ολοκληρώθηκε και το κοινοβούλιο αναγνώρισε τις εκλογικές νίκες της Αντιπολίτευσης.

Την ώρα που συνεδρίαζε το Σώμα της Βουλής, περίπου 30.000 φοιτητές διαδήλωναν έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου σε μια προσπάθεια να ασκήσουν περαιτέρω πιέσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων της αντιπολίτευσης...

  • Το θάνατο δύο Ολλανδών που υπηρετούσαν στη ΝΑΤΟική πολυεθνική αποστολή στην κεντρική Βοσνία, ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Αμυνας της Ολλανδίας, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους οι δύο στρατιώτες.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ