Παρασκευή 22 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ
Η πρόεδρος αποφάσισε και διέταξε!

Μόνη της η δικαστικός, πρόεδρος της Επιτροπής του άρθρου 15, αποφάσισε να άρει τη συνδικαλιστική προστασία προέδρου σωματείου, ο οποίος και απολύθηκε!

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της απόλυσης του προέδρου του σωματείου εργαζομένων στην "Ελληνική Εταιρεία Μπισκότων" (πρώην "Αλλατίνη"), του ομίλου εταιριών Φιλίππου.Απόλυση, που - όπως αποκαλύπτεται - αποφασίστηκε μόνο από την πρόεδρο της σχετικής Επιτροπής του άρθρου 15 του Ν. 1264/82 (!), όπου είχε προσφύγει η εργοδοσία, ζητώντας την άρση της συνδικαλιστικής προστασίας του συνδικαλιστή, ο οποίος είναι στέλεχος της ΕΣΑΚ.

Ειδικότερα, η Επιτροπή του άρθρου 15 (δευτεροβάθμια στη συγκεκριμένη περίπτωση) είναι τριμελής και συγκροτείται από δύο εκπροσώπους φορέων (Εργατικό Κέντρο και Επιμελητήριο Εύβοιας) και τον πρόεδρο που είναι δικαστικός. Στην εκδίκαση της περίπτωσης του Δ. Βλάχου,προήδρευε η πρόεδρος Πρωτοδικών Χαλκίδας, κ. Μπακατσέλου,η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Ρόδο μετά την προαγωγή της σε Εφέτη. Η κ. Μπακατσέλου στην απόφαση κάνει αποδεκτές τις αιτιάσεις της εταιρίας κατά του συνδικαλιστή και αναφέρει ότι "με ψήφους 2-0", δηλαδή με τη δική της ψήφο και την ψήφο του εκπροσώπου του Επιμελητηρίου αίρεται η συνδικαλιστική προστασία του συνδικαλιστή.

Εδώ, όμως, βρίσκεται και η αυθαιρεσία, αφού τόσο ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, όσο και ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου αρνούνται ότι συμμετείχαν στη λήψη απόφασης, δεδομένου ότι η συνεδρίαση της Επιτροπής διακόπηκε προκειμένου να γίνουν προσπάθειες επίλυσης της διαφοράς που ζήτησε ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου και να υπάρξει συνολικότερη ενημέρωση για το θέμα που ζήτησε ο εκπρόσωπος του ΕΚ, αιτήματα που έκανε αποδεκτά η πρόεδρος της Επιτροπής.

Οπως προκύπτει από τα νέα στοιχεία, αντί να συγκληθεί εκ νέου η Επιτροπή, η πρόεδρος προχώρησε σε λήψη απόφασης χωρίς να γίνει η προβλεπόμενη ψηφοφορία, αλλά με ερμηνεία των θέσεων του εκπροσώπου του ΕΚ και του Επιμελητηρίου!Διαδικασία που καθιστά άκυρη την απόφαση!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ