Τετάρτη 20 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκέντρωση ανέργων της Ζώνης

Σε συγκέντρωση καλούν σήμερα τους ανέργους όλων των ειδικοτήτων στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.Οι άνεργοι θα συγκεντρώνονται κάθε Τετάρτη την ίδια ώρα στο ΕΚΠ, προκειμένου να συζητούν τις όποιες εξελίξεις, αλλά και να σχεδιάζουν τα αγωνιστικά τους βήματα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, που στόχο έχει τη διάλυση της Ζώνης.

Να σημειωθεί ότι οι πιέσεις που άσκησαν τις τελευταίες μέρες τα σωματεία, είχαν σαν αποτέλεσμα την ανανέωση των ατομικών και οικογενειακών βιβλιαρίων υγείας όσων δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα απαιτούμενα ένσημα. Επίσης, μετά από παρέμβαση των σωματείων στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ και στον υφυπουργό Εργασίας, έγινε δεκτό το αίτημα για την καταβολή, στο αμέσως επόμενο διάστημα, του έκτακτου επιδόματος σε όσους δεν είχαν τις απαραίτητες τυπικές προϋποθέσεις. Τα σωματεία της Ζώνης ξεκινούν έναν αγώνα που - όπως τονίζουν - θα σταματήσει μόνο όταν επιβληθούν ουσιαστικές λύσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ζώνης και την εφαρμογή μιας κλαδικής πολιτικής με βάση τις προτάσεις τους.

  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μετάλλου (ΠΟΕΜ), με ανακοίνωσή της, εκφράζει την αγανάκτησή της για την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων, όπως αυτή εκφράζεται με την παραπομπή σε δίκη συνδικαλιστών της Ζώνης για τα γεγονότα του Οκτώβρη του '95 έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου εργάτες και άνεργοι της Ζώνης δέχτηκαν άγρια επίθεση από τα ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαδήλωσης.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ