Παρασκευή 15 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Β. ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ
"Νέα δεσμά για τους αγρότες"

Παρέμβαση στο Ευρωκοινοβούλιο

Δέσμη καταστροφικών μέτρων για τους αγρότες και την ύπαιθρο χαρακτήρισε τις προτάσεις κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το γάλα, τα σιτηρά, το κρέας καθώς και τις προτάσεις χρηματοδότησης της ΚΑΠ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕΒ. Εφραιμίδης,παρεμβαίνοντας στη σχετική συζήτηση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

"Οι προτάσεις κανονισμού που συζητάμε, τόνισε ο Β. Εφραιμίδης, συνιστούν δεσμά, μέτρα, για να γίνει ασφυκτικότερη, πιο πιεστική η προκρούστεια κλίνη, που πάνω της το τελευταίο διάστημα κατακρεουργείται το εισόδημα των αγροτών, με τις μειώσεις των τιμών, με τις μειώσεις επιδοτήσεων ή και την κατάργησή τους, με την κατάργηση των παρεμβάσεων, για να εξοικονομηθούν έτσι πόροι, με την απάτη της συγχρηματοδότησης, κονδύλια που θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας για την αποικιακή εκμετάλλευση των κεντροευρωπαϊκών χωρών από το μονοπωλιακό κεφάλαιο".

"Από την άλλη, υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, τα ίδια μέτρα αποβλέπουν στο να αφαιρέσουν το αναφαίρετο δικαίωμα του αγρότη, αυτός και τα παιδιά του να καλλιεργούν τη γη τους, να αναπτύσσουν την παραγωγή τους, με τις απαράδεκτες, αυθαίρετες ποσοστώσεις, με τα υψηλά, άγρια πρόστιμα συνυπευθυνότητας, ώστε και εκεί να μπορεί το μονοπωλιακό κεφάλαιο να απλωθεί, να βάλει χέρι στην αγροτική γη και εκμετάλλευση και να μετατρέψει τον αγρότη ή σε άνεργο ή να παραμείνει και να εργαστεί στην ύπαιθρο, αλλά ως νέου τύπου κολίγος".

"Τέλος, πρόσθεσε ο Β. Εφραιμίδης, τα μέτρα αυτά αποβλέπουν να εξασφαλίσουν όρους οικονομικούς, εμπορικούς, ώστε το μονοπωλιακό κεφάλαιο στη διαπραγμάτευση στις συμφωνίες για τον ΠΟΕ να μπορεί να κάνει παραχωρήσεις, για να έχει ανταλλάγματα από το αμερικανικό κεφάλαιο προς όφελός του και σε βάρος των αγροτών".

"Ολα αυτά θέλησε να τα εξωραϊσει, μιλώντας μισή ώρα και πάνω ο αρμόδιος Επίτροπος, τόσο μάλιστα συγκινητικά - τόνισε με χαρακτηριστικό τρόπο ο Β. Εφραιμίδης - ώστε πιθανά να προκάλεσε ανησυχία και σε ορισμένους από εμάς και στους αγρότες τι θα γίνουν, αν με την ψήφιση των προτάσεων μομφής, μαζί με την Κομισιόν χάσουν και τον κ. Φίσλερ!"

"Ολα αυτά, υπογράμμισε καταλήγοντας ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, θα ανατραπούν από την οργή, από την κινητοποίηση των αγροτών. Και μη γελιέστε, μη νομίζετε ότι δε θα συμβεί αυτό. Δε θα έχουμε βέβαια επανέκδοση του πολέμου των χωρικών, θα έχουμε όμως ένα σαρωτικό κίνημα αγροτών και εργαζομένων που θα σαρώνει αυτή την απαράδεκτη πολιτική των πολυεθνικών και των μονοπωλίων".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΠ(1998-11-21 00:00:00.0)
ΚΟΙΝΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ(1998-05-14 00:00:00.0)
Σκοπιμότητες πίσω από την πρόταση τροποποίησής του(1998-03-18 00:00:00.0)
Να δοθούν έκτακτες εισοδηματικές ενισχύσεις(1996-12-17 00:00:00.0)
Απαράδεκτο το "πακέτο" τιμών(1996-03-27 00:00:00.0)
Η Κομισιόν προτιμά τα καπνά από τρίτες χώρες(1995-02-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ