Παρασκευή 8 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Νέες απολύσεις εργαζομένων

Η ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση, που διακηρύσσει ότι έχει ως σκοπό τη μείωση της ανεργίας, ενώ με την πολιτική της δείχνει ακριβώς το αντίθετο

Σε νέες μαζικές απολύσεις εργαζομένων προχωρά η διοίκηση της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας, αφού, μετά από απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της, απολύθηκαν ήδη 43 άτομα και στα "σκαριά" βρίσκονται οι απολύσεις 50 ακόμα εργαζομένων. Τρανταχτή απόδειξη της δραματικής κατάστασης, στην οποία έχει οδηγηθεί η Ενωση, αποτελεί, άλλωστε, η συνεχής συρρίκνωση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στις δραστηριότητές της. Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο εκκοκκιστήριό της ξεπουλήθηκε σε ιδιώτη, ενώ το μικρότερο φέτος δε λειτούργησε σχεδόν καθόλου.

Το γεγονός αυτό καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, τονίζοντας πως "η ενέργεια αυτή αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι σκοπός της κυβερνητικής πολιτικής δεν είναι η εξυγίανση των συνεταιρισμών, αλλά η διάλυσή τους. Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση θέλουν να αφήσουν ελεύθερο το δρόμο στο μεγάλο κεφάλαιο, ώστε ανενόχλητο να εκμεταλλεύεται τους αγρότες και την αγροτική παραγωγή".

"Είναι απατηλή η διακήρυξη της κυβέρνησης, που ισχυρίζεται ότι έχει σαν σκοπό τη μείωση της ανεργίας, συνεχίζει η ανακοίνωση, διότι η πολιτική της δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΑΣ Καρδίτσας, καθώς και αυτοί που τους στηρίζουν με οποιοδήποτε τρόπο, στην πραγματικότητα, παίζουν το ρόλο του εντολοδόχου της κυβέρνησης και της ΕΕ".

Η ΝΕ του ΚΚΕ καλεί όλους τους μαζικούς φορείς του νομού, καθώς και τους παράγοντες του τόπου, να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους και να καταδικάσουν αυτή την πολιτική, κάτι που οφείλουν, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στην ανακοίνωση, αφού "η συγκρότηση του λαϊκού μετώπου των εργαζομένων, των μικρών και μεσαίων αγροτών, των ΕΒΕ είναι σήμερα ο μόνος δρόμος για να αντιμετωπιστούν τα μονοπώλια, οι πολυεθνικές και η πολιτική τους, που την εκφράζει η κυβέρνηση και η ΕΕ. Και μια ακόμη ευκαιρία καταδίκης αυτής της πολιτικής πρέπει να αποτελέσουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται".

Καταλήγοντας, η ΝΕ του ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της ΕΑΣ Καρδίτσας και καλεί την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της. Και αυτό, γιατί οι συνεταιρισμοί είναι το τελευταίο μέσο άμυνας για την προστασία του εισοδήματος των αγροτών, αλλά και γιατί με την κατάργησή τους οι αγρότες μένουν εντελώς ανυπεράσπιστοι από τη δράση της κεφαλαιοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ