Παρασκευή 8 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
"Ο αυταρχισμός δε θα περάσει"

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής

"Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το υπουργείο Παιδείας, που εδώ και μέρες προετοιμάζουν κλίμα επίθεσης, κατασυκοφαντώντας το κίνημα παιδείας. Καταγγέλλει τον λαλίστατο, κατά τα άλλα, υπουργό Δικαιοσύνης. Καταγγέλλει τις εισαγγελικές αποφάσεις, που στοχεύουν στην τρομοκράτηση των μαθητών, των καθηγητών και των γονιών και στην επιβολή της κυβερνητικής γραμμής στην παιδεία.

Οι παρεμβάσεις των εισαγγελέων Δημόπουλου και Κολιοκώστα αποτελούν πρόκληση πρώτου μεγέθους. Επαναφέρουν στο προσκήνιο καταδικασμένες πρακτικές άλλων εποχών. Αποδεικνύουν και πάλι ότι τα περί ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης είναι έπεα πτερόεντα.

Είναι φανερό ότι τέτοιες βαθιά αντιλαϊκές αποφάσεις δε θα μπορούσαν να παρθούν, δίχως την ύπαρξη της αντιδραστικής κυβερνητικής πολιτικής, που δίνει το πράσινο φως στον παραπέρα αυταρχισμό των κρατικών μηχανισμών. Οι εισαγγελικές παρεμβάσεις κινούνται στο πλαίσιο των αποφάσεων της κυβερνητικής "επιτροπής διαχείρισης κρίσεων", που έχει βάλει στο στόχαστρο τις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Οι αντιδημοκρατικές ενέργειες θα πέσουν στο κενό. Δε θα πτοήσουν όσους αγωνίζονται για την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων στην παιδεία. Αντίθετα, θα δυναμώσουν το μέτωπο των αγωνιζόμενων μαθητών - γονιών - καθηγητών και των άλλων εργαζομένων. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναδείχνεται στην πιο επικίνδυνη της τελευταίας 25ετίας. Ο αυταρχισμός δε θα περάσει!".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ