Τρίτη 5 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Οι "αιώνιοι" είχαν κέφια

Ολυμπιακός και ΠΑΟ "πέρασαν" εύκολα από Καισαριανή και Μαρούσι αντίστοιχα

Το καλύτερο ποδαρικό και μάλιστα από 6 μέτρα και 25 εκατοστά έκανε ο Παναθηναϊκός στον πρώτο του αγώνα για την καινούρια χρονιά, που επικράτησε του Αμαρουσίου με 95 - 85 για τη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1.Με τον Αλβέρτη να βρίσκεται σε εκπληκτική φόρμα, ο οποίος πέτυχε και 30 πόντους, και σε συνδυασμό με την εξίσου καλή απόδοση των Μποντίρογκα και Οικονόμου, οι "πράσινοι" άνοιξαν την αυλαία της νέας χρονιάς με τον καλύτερο τρόπο αφού παρέμειναν στο ρετιρέ της βαθμολογίας παρέα με τον Ολυμπιακό.

Πάντως μπορεί στον αγωνιστικό τομέα τα πράγματα να εξελίχθηκαν ομαλά για τον Λευτέρη Σούμποτιτς, δε συνέβη το ίδιο και στον πάγκο αφού η αντικατάσταση του Ντίνο Ράτζα στο 9 δημιούργησε αρκετά προβλήματα με τον Κροάτη να μην μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του για την απόφαση του προπονητή του. Ο σέντερ των πρωταθλητών αφού κλότσησε ό,τι βρήκε μπροστά του αδιαφορούσε επιδεικτικά στα τάιμ - άουτ αλλά και στην προθέρμανση του β μέρους.

Στην αντίπερα όχθη οι Μαρουσιώτες προσπάθησαν για το καλύτερο αλλά είχαν την ατυχία να πέσουν επάνω σε ένα εκπληκτικό Παναθηναϊκό που λειτουργούσε άψογα σε όλες τις γραμμές.

Ενα εύκολο απόγευμα πέρασε και ο έτερος συγκάτοικος της κορυφής Ολυμπιακός, που στο κλειστό της Καισαριανής επιβλήθηκε της Νήαρ Ηστ με 87 - 64. Οι παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς δε συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες από τους γηπεδούχους και έτσι επέβαλαν το ρυθμό τους από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Αρκετά κέφια είχε ο Τόμιτς που σημείωσε 19 πόντους με 5 στα 7 τρίποντα ενώ ανανεωμένος φάνηκε και ο Γκολντγουάιρ, που στο ρόλο του οργανωτή τα πήγε άψογα. Ο Αμερικανός παίκτης δείχνει σιγά σιγά να βρίσκει τον εαυτό του κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα τον Ιβκοβιτς.

Οπως ακριβώς βγήκε το '98 έτσι μπήκε και το '99 για την ΑΕΚ, αφού μπορεί να επικράτησε με 61 - 58 του Ηρακλείου, όμως για άλλη μια φορά πραγματοποίησε άσχημη εμφάνιση απέναντι στους Κρητικούς, που αγωνίζονταν με πολλές απουσίες. Η ψυχραιμία των παικτών του Γιώργου Καλαφατάκη στα τελευταία λεπτά ήταν αυτή που χάρισε το ροζ φύλλο αγώνα στους γηπεδούχους, που για άλλη μια φορά είχαν σε τραγική μέρα τον καινούριο ξένο Ουίλιαμς που σημείωσε μόλις τρεις πόντους.

Με κορυφαίο τον Γιώργο Βετούλα ο Απόλλωνας Πάτρας επιβλήθηκε στην έδρα του του Αρη με 90 - 77, που ευτύχησε να έχει όλους τους παίκτες του σε πολύ καλή φόρμα απέναντι στους Θεσσαλονικείς που φάνηκαν να ξεχνούν πώς εκτελούνται βολές στα τελευταία λεπτά.

Σημαντικό βήμα για τη σωτηρία του έκανε ο Παπάγου, που επικράτησε του Περιστερίου με 80 - 70, ενώ ο Ηρακλής νίκησε άνετα τον Πανιώνιο με 72 - 48.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ