Τρίτη 5 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Κατεβασμένα τα ρολά

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους ο ΟΠΑΠ και η ΕΠΑΕ

Ποδόσφαιρο ώρα μηδέν. Η ΕΠΑΕ αποφάσισε να κατεβάσει στους... δρόμους το λαοφιλέστερο των αθλημάτων προκειμένου να εξοικονομήσει περισσότερα χρήματα από τον ΟΠΑΠ. Η βδομάδα που άρχισε θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη, αφού αρκετοί παράγοντες του ποδοσφαίρου θα επιχειρήσουν προσέγγιση των "αντιμαχόμενων πλευρών", για την άρση του αδιεξόδου.

Αυτή την πρόθεση έκανε γνωστή ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σωτήρης Αλημίσης, όμως ο ομόλογός του της ΕΠΑΕ, Κώστας Αλαμάνος, φαίνεται αμετακίνητος στις θέσεις του. Οπως το ίδιο παραμένει και η διοίκηση του ΟΠΑΠ που συγκρότησε τα δελτία της με αγώνες ξένων πρωταθλημάτων.

Η ΕΠΑΕ μιλάει για "ορθόδοξες λύσεις στην προοπτική της ανάκαμψης και της προόδου του αθλήματος".

Ομως η ψυχρή πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Η μεγαλύτερη μερίδα από τις ΠΑΕ της Α Εθνικής (και περισσότερο αυτές της Β και της Γ Εθνικής) χρωστάνε τα... μαλλιά της κεφαλής τους. Προβλήματα που γιγαντώθηκαν από τα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη, όταν η διοίκηση του ΟΠΑΠ έκλεισε τη στρόφιγγα της ροής χρημάτων από τα έσοδα του ΠΡΟΠΟ (περίπου 200 εκατομμύρια σε εβδομαδιαία βάση).

Η Γενική Συνέλευση της ΕΠΑΕ, την προσεχή Δευτέρα, θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη. Ως τότε το ποδόσφαιρο σε όλη τη χώρα θα κατεβάσει τα... ρολά.

Με δεδομένο το οξύ οικονομικό πρόβλημα που έχουν οι ΠΑΕ δύσκολα θα μπορέσουν να συνεχίσουν το δρόμο της αντιπαράθεσης με την πολιτεία και τον ΟΠΑΠ.

Βέβαια σωσίβιο πρόσκαιρο ίσως αποδειχθεί το συνδρομητικό κανάλι που είναι διατεθειμένο να δώσει κοντά 2 δισ. για να καλύψει τη χασούρα μέρους των ΠΑΕ. Ομως αυτά τα χρήματα αν δοθούν θα μειώσουν τη διαπραγματευτική τακτική της ΕΠΑΕ κατά τη νέα σύμβαση.

Φαύλος κύκλος δηλαδή.

Ετσι όπως κατάντησαν το επαγγελματικό, τρομάρα τους, ποδόσφαιρο, ας το τρίψουν στα μούτρα τους...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ