Τρίτη 15 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Πλήρωσε την αναλγησία

Η αναλγησία των καρεκλοκένταυρων και η μεγάλη αγάπη για το ποδόσφαιρο στοίχισαν σ' ένα νέο άνθρωπο, τον Χρήστο Τζιβάνη, την ίδια του τη ζωή. Ο 30χρονος αισθάνθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα Παναγίτσα Εδεσσας - Πρόμαχοι Προμαχώνα (ΕΠΣ Πέλλας) αδιάθετος και ζήτησε αλλαγή. Πήγε στ' αποδυτήρια για να συνέλθει αλλά η κατάστασή του παρέμενε. Κάποιος προσφέρθηκε να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο μ' ένα αγροτικό αυτοκίνητο (!!!) όμως ήταν αργά.

Από τους οικείους του έγινε γνωστό πως ο άτυχος παίχτης είχε επισκεφθεί πρόσφατα γιατρό που του είχε συστήσει προσοχή. Το γεγονός αυτό όμως δε μειώνει σε κανένα σημείο τις τεράστιες ευθύνες των ιθυνόντων. Στο γήπεδο (καταστρατηγώντας κάθε έννοια λογικής και κανονισμών) δεν υπήρχε ούτε γιατρός, ούτε ασθενοφόρο. Χάθηκε έτσι πολύτιμη ώρα. Δίπλα στον 30χρονο δε βρέθηκε ένας ειδήμονας να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες που ίσως του έσωζαν τη ζωή.

Κάθε φορά που ένας άνθρωπος πληρώνει με τη ζωή του την αγάπη για το άθλημα οι αρμόδιοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Μόλις όμως "σβήσουν τα φώτα" η αναλγησία τους συνεχίζεται. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο τζιράρονται δισεκατομμύρια, για να ωφελούνται οι επιχειρηματίες. Για τους λάτρεις του αθλητισμού όμως δεν περισσεύουν κάποια... ψίχουλα, ώστε τουλάχιστον να μη θυσιάζονται τόσο άδικα. Ως πότε;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ