Σάββατο 28 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΑΙΑ
Αύξηση 9% στα ανταποδοτικά τέλη

Μηδενική αύξηση πρότεινε η επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας", Βέρα Νικολα'ϊδου

Με 9% αύξηση των ανταποδοτικών τελών - η αρχική εισήγηση προέβλεπε 10% αύξηση - εξαργύρωσε ο δήμαρχος Νίκαιας Β. Τράπαλης την "ευαισθησία" του για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα των Νικαιωτών. Στο αποκορύφωμα της "παράστασης", που έδωσε προχθές στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάστηκε και ως "μεγαλόψυχος" αφού όπως είπε έπρεπε να αυξήσει τα ανταποδοτικά κατά 33% για να είναι σύννομος!

Και όλα αυτά ενώ παραδέχτηκε πως ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης ζήτησε πάγωμα των αυξήσεων των ανταποδοτικών για το 1999, αφού χτυπιέται κι αυτός, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, από τη σκληρή εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης.

Αυτά όμως που εντέχνως απέφυγε να αποκαλύψει ο δήμαρχος, τα αποκάλυψε η επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας" Βέρα Νικολαϊδου η οποία πρότεινε μηδενική αύξηση των ανταποδοτικών.Αιτιολογώντας την πρόταση, είπε πως δεν πρόκειται για λαϊκισμό αλλά στηρίζεται σε συγκεκριμένα στοιχεία. Από την περσινή αύξηση των ανταποδοτικών και μέχρι το τέλος του χρόνου ο δήμος θα εισπράξει 1,6 δισ. δραχμές,ποσό υπεραρκετό αν δοθεί για τους σκοπούς που εισπράχτηκε και δεν προοριστεί για άλλους.

Η Β. Νικολαϊδου πρόσθεσε ότι στην εισήγηση δε δίνονται τα πραγματικά στοιχεία και ο πραγματικός αριθμός εργαζομένων στην καθαριότητα. Υπογράμμισε επίσης ότι ο δημότης φορολογείται από την κυβέρνηση, τη Νομαρχία και το δήμο άρα πληρώνει φόρο δύο και τρεις φορές. Τόνισε δε ότι το 33% αύξηση δεν προτάθηκε, όχι γιατί η δημοτική αρχή έχει κοινωνικές ευαισθησίες, αλλά γιατί η κυβέρνηση έδωσε εντολή να μην αυξηθούν τα ανταποδοτικά γιατί αυτή η αύξηση αποτυπώνεται στα τιμολόγια της ΔΕΗ κι έτσι "ενοχλούνται" τα κριτήρια σύγκλισης στην ΟΝΕ.

Την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή της Νίκαιας εξακολουθεί να μη διεκδικεί τα 13 δισ. που αναλογούν σ' αυτήν από τους παράνομα παρακρατημένους πόρους της Αυτοδιοίκησης, αλλά ούτε και τα 450 εκατομμύρια που αναλογούν στη Νίκαια από τα 10 δισ., "συμβολή" της ΚΕΔΚΕ για τους σκοπούς της σύγκλισης που χαρίστηκαν στην κυβέρνηση λες και ήταν των δημάρχων. Μάλιστα, η Β. Νικολαϊδου υπογράμμισε ότι σιωπηλά αποφασίστηκε να συνεχιστεί αυτή η "συμβολή" για άλλα δύο χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ