Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βιβλιοπαρουσιάσεις

Στο "Κέντρο Λόγου και Τέχνης 104" (Θεμιστοκλέους 104) των εκδόσεων "Καστανιώτη" την 1/12 (8 μ.μ.) θα παρουσιαστεί το νέο μυθιστόρημα του Αντώνη Σαμαράκη "Εν ονόματι".Να σημειώσουμε ότι ο Α. Σαμαράκης βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Μόναχο, προσκεκλημένος από την εκεί Ελληνική Κοινότητα, σε εκδήλωση της οποίας διαβάστηκαν αποσπάσματα των έργων του τιμώμενου. Οι εκδόσεις "Καστανιώτης" στις 3/12 (1μμ) παρουσιάζουν στη "Στοά του Βιβλίου" το βιβλίο του υφυπουργού Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη "Το νέο τοπίο της ανάπτυξης" με ομιλητές τους Ε. Βενιζέλο, Α. Διαμαντοπούλου, Ν. Μουζέλη.

  • Στο "Σπίτι της Κύπρου" σήμερα (8.3 μ.μ.) θα παρουσιαστεί το βιβλίο του ιστορικού Ευάνθη Χατζηβασιλείου "Το κυπριακό ζήτημα, 1878 - 1960: Η συνταγματική πτυχή".Θα μιλήσουν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Κουλουμπής, Γ. Παπαδημητρίου, Κ. Σβολόπουλος.
  • Στο "Βιβλιοπωλείο" (Μητροπόλεως 31) στις 30/11 (8 μ.μ.) θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Μουσείου Μπενάκη "Εικόνες της συλλογής Βελιμέζη",με ομιλητές τον διευθυντή του Μουσείου Αγγελο Δεληβοριά και την συγγραφέα και βυζαντινολόγο Νανώ Χατζηδάκη.
  • Στις 28/11 (1 μ.μ.) στου "Ελευθερουδάκη" (Πανεπιστημίου 17) θα παρουσιαστεί το βιβλίο διηγημάτων του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη "Δεύτερη επιλογή".
  • Στο Παλιό Αμφιθέατρο της Ιατρικής (Πανεπιστημίου 30, κεντρικό κτίριο), θα παρουσιάσουν οι εκδόσεις "Γαβριηλίδη" (1/12, στις 8 μ.μ.) το βιβλίο του καθηγητή της Ψυχιατρικής Γιώργου Κ. Λυκέτσου "Το μυθιστόρημα της ζωής μου".Ομιλητές ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Δημόπουλος και οι καθηγητές Κώστας Στεφανής, Δημήτρης Τριχόπουλος.
  • Η "Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου" (Α. Τσόχα 3, 6463.888), στις 29/11 (6 μ.μ.) θα παρουσιάσει το βιβλίο της Μαρί Μπάτλερ "Το παιδί που δεν ήταν κανενός" (εκδόσεις "Λύχνος").
  • Οι εκδόσεις "Ψυχογιός" στις 30/11 (8 μ.μ.) στο εστιατόριο "Καλλίστη" (Ασκληπιού 137) οργανώνουν συνέντευξη του Γερμανού συγγραφέα του βιβλίου "Τα παιδιά του Γκράαλ" Πέτερ Μπέρλινγκ.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ