Τρίτη 24 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χάος και χωρίς να βρέξει

Χάος δημιούργησαν στη Θεσσαλονίκη οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στην πόλη σε όλη τη διάρκεια της ημέρας χτες, με σοβαρές επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση, τις συγκοινωνίες και τηλεπικοινωνίες.

Εκατοντάδες δέντρα ξεριζώθηκαν σε διάφορες περιοχές της πόλης, σε πολλές περιπτώσεις και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες διακόπτοντας την κυκλοφορία και προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές, σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και οικήματα.

Η οδός Ανθέων παρέμεινε κλειστή για μια ώρα περίπου, όταν μεγάλη λεύκα στη συμβολή με την οδό Σοφούλη κατέπεσε κόβοντας το δρόμο στα δυο. Το δέντρο που ξερίζωσε ο σφοδρός άνεμος ήταν μπροστά σε σχολικό οικοδόμημα και πολύ κοντά σε νηπιαγωγείο, σημείο δηλαδή απ' όπου διέρχονται πολλοί μαθητές.

Η Βασιλίσσης Ολγας παρέμεινε το πρωί χωρίς φωτεινούς σηματοδότες και πολλές περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης χωρίς ηλεκτροδότηση, όταν μεγάλο δέντρο έπεσε πάνω σε γραμμή υψηλής τάσης της ΔΕΗ. Εξαιτίας βλάβης στην περιοχή Δόξας Κάτω Τούμπας προκλήθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο 30% της Θεσσαλονίκης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για τον απεγκλωβισμό ατόμων που αποκλείστηκαν σε ασανσέρ λόγω των διακοπών του ρεύματος.

Στην οδό Βασιλίσσης Ολγας στήριγμα παλιάς οικοδομής φτιαγμένο από ξύλινες σανίδες αποκολλήθηκε από τη θέση του και ήταν ευτύχημα που δε θρηνήσαμε θύματα. Από τους ισχυρούς ανέμους προκλήθηκαν καταστροφές σε βιτρίνες καταστημάτων, αντιπροσωπειών αυτοκινήτων και επίσης σοβαρές ζημιές σε εκατοντάδες κεραίες τηλεόρασης, σε τέντες σπιτιών και καταστημάτων.

Εκατοντάδες σκηνίτες Τσιγγάνοι, που έχουν το καταυλισμό τους στην κοίτη του Γαλλικού ποταμού, έμεναν μέχρι αργά χτες το μεσημέρι στο έλεος των καιρικών συνθηκών, αφού ο δυνατός αέρας γκρέμισε τις σκηνές και τις ξύλινες παράγκες τους. Μόλις το απόγευμα δόθηκε εντολή από το υπουργείο Μακεδονίας προς τους αρμόδιους φορείς να ληφθούν όλα τα μέτρα για την προστασία και προσωρινή στέγαση των Τσιγγάνων που είχαν τις σκηνές τους στον ποταμό.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα πλημμύρας στους ποταμούς Αξιό, Στρυμόνα, Λουδία και Γαλλικό, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τα προξενεία στις γειτονικές χώρες, δεν υπάρχει πρόβλημα "εισαγόμενης" πλημμύρας.

Στο μεταξύ, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, και ιδιαίτερα των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στο Νομό Θεσσαλονίκης, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία του νομού στον πρωινό κύκλο, ενώ ο απογευματινός κύκλος θα λειτουργήσει κανονικά εφόσον θα υπάρξει ύφεση. Οι εκπαιδευτικοί θα μεταβούν κανονικά στα σχολεία τους για να καταγράψουν τις ζημιές και τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ