Τρίτη 17 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΥΜΟΠΟΙΗΣΙΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
"Ξαναχτύπησαν" οι ξεπουλημένοι της ΠΑΣΕΓΕΣ

Συμφώνησαν με τους βιομηχάνους εξευτελιστική εμπορική τιμή

Τα συμφέροντα των βιομηχάνων - μεταποιητών χυμοποιήσιμων πορτοκαλιών εξυπηρετεί με τον πλέον προκλητικό τρόπο η ξεπουλημένη ηγεσία της ΠΑΣΕΓΕΣ, αδιαφορώντας για τα συμφέροντα των αγροτών τους οποίους υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει. Συμφώνησε με τους εκπροσώπους των βιομηχάνων - μεταποιητών να πουληθούν τα χυμοποιήσιμα πορτοκάλια της φετινής παραγωγής στην εξευτελιστική τιμή των 7 δραχμών το κιλό και τα μεταφορικά να πληρωθούν μισά - μισά. Το τελευταίο σημαίνει ότι η τιμή θα είναι στην πράξη ακόμα μικρότερη και σε πολλές περιπτώσεις θα φτάσει μέχρι και τις 3 δραχμές!

Την απαράδεκτη αυτή ενέργεια των εγκάθετων της ΠΑΣΕΓΕΣ, για μια ακόμα φορά, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Αρτας (ΟΑΣΝΑ), εκφράζοντας παράλληλα την αγανάκτηση των παραγωγών της περιοχής. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση: "Με έγγραφό της η ΠΑΣΕΓΕΣ, που φέρει την υπογραφή του αντιπροέδρου της, Τζανέτου Καραμήχα,με ημερομηνία 12/11/98, απευθύνεται σε όλες τις Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών και τις Ομάδες Παραγωγών και τις καλεί να εφαρμόσουν τη "συμφωνία" που "πέτυχαν" με τους βιομηχάνους, με 7 δρχ./κιλό πορτοκαλιού". Ετσι, τη στιγμή που το κόστος συγκομιδής και τα μεταφορικά ξεπερνούν τις 13 δραχμές, "η ΠΑΣΕΓΕΣ, με ύφος μεσάζοντα των βιομηχάνων, καλεί τους παραγωγούς να παραδώσουν το πορτοκάλι αντί 7 δραχμών".

Το ΔΣ της ΟΑΣΝΑ επισημαίνει ότι κανείς δεν εξουσιοδότησε την ηγεσία της ΠΑΣΕΓΕΣ να συνομολογεί "συμφωνίες" με τους βιομηχάνους και υπογραμμίζει ότι δεν της αναγνωρίζει το δικαίωμα να ξεπουλά τα συμφέροντα των παραγωγών, αφού δεν εκπροσωπεί αυτούς αλλά τους βιομηχάνους.

Η ΟΑΣΝΑ δηλώνει, στην ανακοίνωσή της, ότι θα παλέψει για να υπογραφούν συμφωνίες στοιχειωδώς αξιοπρεπείς που θα καλύπτουν τις στοιχειώδεις ανάγκες παραγωγής του προϊόντος και επιβίωσης των παραγωγών. Παράλληλα, καταγγέλλει τον πρόεδρο της ΕΑΣ Αρτας - Φιλιππιάδας Κ. Καζναφέρη και πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών, ο οποίος "ως ομογάλακτος της ΠΑΣΕΓΕΣ και γνήσιος εκπρόσωπος των βιομηχάνων έσπευσε να διανείμει παντού την ανακοίνωση της ΠΑΣΕΓΕΣ για τις 7 δραχμές, γνωρίζοντας ότι η Ομάδα Παραγωγών της Αρτας - της οποίας είναι πρόεδρος - ζητά 20 δραχμές/κιλό".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ