Τρίτη 17 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Το Πολυτεχνείο ζει στους σημερινούς λαϊκούς αγώνες

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής

"Η καλύτερη τιμή στο λαϊκό αγώνα του Νοέμβρη '73 είναι η συσπείρωση και η πάλη, η συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου, που θα φέρει το λαό στο προσκήνιο και θ' ανοίξει το δρόμο για βαθιές και ριζικές αλλαγές.

Είκοσι πέντε χρόνια από τη λαϊκή εξέγερση του Νοέμβρη 1973 και οι επίμονες και οργανωμένες προσπάθειες διαστρέβλωσης και συκοφάντησης του νοήματός του δεν έχουν ευοδωθεί. Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες κατά της ΕΕ, της ΟΝΕ, της ΝΑΤΟικής τάξης πραγμάτων, της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, που άμεσα και έμμεσα στηρίζεται και από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Το Πολυτεχνείο ζει, δεν κλείνεται στο μουσείο, δεν περιορίζεται στο πλαίσιο ενός στενά αντιχουντικού αγώνα. Το σύνθημα "ψωμί - παιδεία - ελευθερία - εθνική ανεξαρτησία", εκφρασμένο στις τότε συνθήκες, δίνει το σύγχρονο πολιτικό στίγμα της πάλης κατά της αντιδραστικής μεταρρύθμισης στην παιδεία, κατά των νέων εργασιακών σχέσεων και της αυξανόμενης εξαθλίωσης των εργαζομένων, κατά της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας και της καταπάτησης στοιχειωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,

Η 25η επέτειος του Πολυτεχνείου συμπίπτει με τις ξέφρενες προσπάθειες της άρχουσας τάξης και των κομμάτων του "ευρωμονόδρομου" να ενταχθεί η Ελλάδα στην ΟΝΕ. Αλλά, συμπίπτει και με μια περίοδο που πληθαίνουν οι συζητήσεις και οι σχεδιασμοί για κεντροαριστερά σενάρια, για αντινεοφιλελεύθερα μέτωπα διαχείρισης της κρίσης και απορρόφησης της δίκαιης αγανάκτησης των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ προειδοποιεί τη νεολαία και το λαό μας: Η δυσαρέσκεια δεν μπορεί από μόνη της να αποτελέσει κινητήρια δύναμη δράσης εναντίον της σημερινής τάξης πραγμάτων. Αν η λαϊκή αγανάκτηση δε μεταπλαστεί σε ριζοσπαστική κοινωνική πολιτική συνείδηση, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να βρεθούμε μπροστά σε μια αντιδραστική αναδίπλωση. Θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες, θα χαθεί πολύτιμος χρόνος, αν η αγανάκτηση των εργαζομένων εγκλωβιστεί σε αντιλαϊκά σενάρια. Θα υποστούν νέα φθορά συνθήματα και αξίες που διατηρούν την αίγλη τους στα μάτια των λαϊκών μαζών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ