Τρίτη 17 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΙ
Απεργούν για τη σωτηρία των ΕΛΤΑ

Με 24ωρη απεργία αντιδρούν στο νομοσχέδιο, που "απελευθερώνει" την ταχυδρομική αγορά προς όφελος των ιδιωτικών εταιριών και χτυπάει τα εργασιακά τους δικαιώματα

Ενάντια στο νομοσχέδιο που πνίγει το δημόσιο ταχυδρομείο και το μετατρέπει σε νεροκουβαλητή των ιδιωτικών εταιριών απεργούν σήμερα 11.000 ταχυδρομικοί υπάλληλοι. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που, κομμένο στα μέτρα των κανόνων της απελευθέρωσης της ευρωπαϊκής αγοράς, πριμοδοτεί τη δράση των μεγάλων πολυεθνικών σε βάρος των ΕΛΤΑ, ενώ ταυτόχρονα χτυπάει τα εργατικά δικαιώματα και συρρικνώνει το εισόδημα των εργαζομένων.

Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία της ΟΜΕ - ΕΛΤΑ επιμένει να μην αναδεικνύει τα κεντρικά ζητήματα που εισάγει το νομοσχέδιο - έμμεση ιδιωτικοποίηση του δικτύου των ΕΛΤΑ, "στρατηγικές συμμαχίες", θυγατρικές σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρίες, υπονόμευση της κοινωνικής πολιτικής - εντούτοις οι ταχυδρομικοί κατεβαίνουν αγωνιστικά στην απεργία και συσπειρώνονται γύρω από πραγματικά ταξικά αιτήματα.

Αλλωστε, η θέση των εργαζομένων σ' αυτό, οι θέσεις εργασίας, τα δικαιώματά τους και το εισόδημά τους, εξαρτώνται από την έκβαση αυτού του αγώνα. Αν δηλαδή τα ΕΛΤΑ θα παραμείνουν 100% στο δημόσιο και προσανατολισμένα και στην κοινωνική τους αποστολή, αν θα στηριχτούν με επενδύσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό ή αν θα καταλήξουν σε ένα παράρτημα των ιδιωτικών συμφερόντων, όπως επιδιώκει με πολλούς τρόπους το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας οι ταχυδρομικοί θα κάνουν συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο ξενοδοχείο ΝΟΒΟΤΕΛ.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή τους οι επιχειρήσεις ταχυμεταφορών ζητάνε και τα ρέστα από την κυβέρνηση και τάσσονται και αυτές "κατά" του νομοσχεδίου, αφού, ως είθισται, δεν ικανοποιούνται απ' αυτά που τους δίνει η κυβέρνηση γιατί τα θέλουν όλα. Συγκεκριμένα, απαιτούν πιο γρήγορες και άνευ κόστους διαδικασίες για την απόκτηση αδειών λειτουργίας, βάλλουν ευθέως κατά των αποκλειστικών υπηρεσιών των ΕΛΤΑ, που έτσι και αλλιώς δεν εξασφαλίζουν στον Οργανισμό τη βιωσιμότητά του, ενώ εκφράζουν τη διαφωνία τους και με τη σύσταση του Ταμείου Αποζημίωσης, γιατί όπως υποστηρίζουν οι επιχειρήσεις τους είναι άσχετες με το αντικείμενο των ΕΛΤΑ..!

Στάσεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Στάσεις εργασίας για μεθαύριο Πέμπτη κήρυξαν οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με αίτημα την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη συγχώνευση του Ταμιευτηρίου με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι υπάλληλοι της πρωινής βάρδιας θα κάνουν στάση εργασίας την Πέμπτη από τις 11 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ. και της απογευματινής από 1μ.μ. έως 5 μ.μ. Οσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νέου φορέα, οι υπάλληλοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ζητούν να διασφαλιστεί ο δημόσιος και κοινωνικός του ρόλος και να μη γίνει ανώνυμη εταιρία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κομπίνα με πλαστά ευρώ σε βάρος συνταξιούχων(2006-12-22 00:00:00.0)
Κλείνουν ταχυδρομεία οι ιδιώτες(2002-02-28 00:00:00.0)
Ο κουμπαράς του λαού(2001-05-05 00:00:00.0)
Για το ξεπούλημα του Ταμιευτηρίου(2001-01-13 00:00:00.0)
Να ενισχυθεί ο κοινωνικός ρόλος των δημοσίων υπηρεσιών(2000-04-04 00:00:00.0)
Στη λογική της κερδοσκοπίας και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο(2000-02-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ