Παρασκευή 6 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι πρεμιέρες συνεχίζονται...

Πρεμιέρα, σήμερα, στο "Διάνα",με το ψυχολογικό θρίλερ του Τζον Πρίσλεϊ "Ενας επιθεωρητής έρχεται",σε μετάφραση Μαρλένας Γεωργιάδη και σκηνοθεσία Εύης Γαβριηλίδη.Παίζουν: Νικήτας Τσακίρογλου, Χρυσούλα Διαβάτη, Αγγελος Αντωνόπουλος, Αλεξανδριανή Σικελλιανού, Οδυσσέας Σταμούλης, Χάρης Ασημακόπουλος, Χρύσα Διακάτου.

"Πρόκειται για κοινωνικό έργο", μας είπε ο Νικήτας Τσακίρογλου."Νομίζω ότι, σήμερα, σε εποχή δηλαδή ωχαδελφισμού, σε εποχή που τα κοινωνικά προβλήματα συσσωρεύονται, χρειάζεται ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, τις ενοχές του γι' αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας. Αυτό ακριβώς θίγει το έργο του Πρίσλεϊ. Είναι μια παράσταση ιδιαίτερα δύσκολη, γιατί απαιτείται ατμόσφαιρα, ώστε να υπάρξει ο υπέρτατος κριτής, που δεν είναι άλλος από τη συνείδησή μας. Η δράση συντελείται σε ένα οικογενειακό χώρο, όπου γιορτάζονται οι αρραβώνες της κόρης. Ενας αρραβώνας με συμφέροντα οικονομικά, μεταξύ δύο εφοπλιστών και αυτή την περίεργη βραδιά καταφθάνει ο απρόσκλητος επιθεωρητής, ώστε να απονείμει ενοχές και ευθύνες στον καθένα".

"Πρωτοανέβηκε το 1945, στη Μόσχα, σε σκηνοθεσία Ταϊρό. Λόγω των ιδεών του - είναι κοινωνικό, σοσιαλιστικό έργο - δεν παίχτηκε στο Λονδίνο. Μετά την πολύ επιτυχημένη σκηνοθεσία του Ταϊρό, ανέβηκε και στο Λονδίνο, σε μια μεγάλη παράσταση, με τους Ραλφ Ρίτσαρσον και Αλεκ Γκίνες".

  • Για δεύτερη σεζόν επαναλαμβάνεται, από σήμερα, το "Γκριζ",στο "Βέμπο".Το διάσημο μιούζικαλ ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γκίλμορ,σκηνικά Τ. Πάρσον,χορογραφίες Στ. Μερ,μετάφραση Ελενας Ακρίτα,στίχους Αντώνη Ανδρικάκη.Παίζουν: Δώρος Δημοσθένους, Φιόνα Τζαβάρα, Ζωή Ναλμπάντη, Χίλντα Ηλιοπούλου, Αλέξανδρος Παναγής, Αγγελος Σταματάκης κ. ά.
  • Πρεμιέρα και στο "Καλουτά",σήμερα, με το έργο του Μάκη Αντωνόπουλου "Η πριγκίπισσα του λαού",σε σκηνοθεσία του ίδιου, σκηνικά Αντζελο Σαραντσίνι,κοστούμια Γιώργου Μανούσκου,μουσική Φώτη Μητρόπουλου.Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Σπύρος Φωκάς, Καίτη Λαμπροπούλου, Γιώργος Μούτσιος, Γιούλη Ηλιοπούλου, Σόφη Ζανίνου κ. ά.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ