Σάββατο 17 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Εν αναμονή

ΡΩΜΗ.-

Σε αναμονή της διερευνητικής εντολής βρίσκεται ο Μάσιμο Ντ' Αλέμα, ενώ οι προοπτικές για την ικανότητα σχηματισμού κυβέρνησης που έχει μάλλον είναι θετικές.

Για άλλη μια φορά - όπως στην περίπτωση του Ρομάνο Πρόντι - ο αρχηγός της κεντροδεξιάς "Δημοκρατικής Ενωσης για τη Δημοκρατία" - (UDR) Φραντσέσκο Κοσίγκα είπε "ναι σε μια κυβέρνηση Ντ' Αλέμα" έπειτα από συνάντηση που είχε χτες με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Οσκαρ Λουίτζι Σκάλφαρο.Ο Κοσίγκα πρόσθεσε ωστόσο ότι "αναμένει μια πρόταση" από την πλευρά του Μάσιμο Ντ' Αλέμα, αρχηγού του Δημοκρατικού Κόμματος της Αριστεράς (PDS).

H UDR θα συμφωνήσει σε "μια πολιτική κυβέρνηση που θα είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τα επείγοντα, αλλά και να επιδιώξει ευρύτερους στόχους, μια κυβέρνηση ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς στην οποία θα συγκατοικούν τα σοσιαλιστικά και τα χριστιανοδημοκρατικά κόμματα", δήλωσε ο Κοσίγκα. Η UDR, η οποία έχει 29 έδρες στην ιταλική Βουλή, έχει το ρόλο διαιτητή από την έναρξη της ιταλικής πολιτικής κρίσης, η οποία επέφερε την παραίτηση του πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι.

Πάντως είναι θέμα χρόνου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πολιτικών αναλυτών, να λάβει ο Ντ' Αλέμα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο Σκάλφαρο, αφού η υποστήριξη των βουλευτών της UDR στη Βουλή είναι αρκετή για να δώσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε μια κυβέρνηση Ντ' Αλέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ