Τρίτη 6 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΘΗΝΑ
Διαβατήριο αξιοπιστίας για τη Συμπαράταξη

Με τους εργαζόμενους του "Μινιόν" συναντήθηκε και συζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Λεων. Αυδής

Οποιος συνόδευε χτες τον Λεων. Αυδή στην επίσκεψή του στους εργαζόμενους του "Μινιόν" - που λειτουργεί και πάλι, χάρη στους επίμονους αγώνες τους - εντόπιζε έναν ακόμα σημαντικό λόγο για την επιμονή των άλλων υποψηφίων στην Αθήνα να διεξαχθεί ο προεκλογικός αγώνας αποκλειστικά από τους πομπούς των τηλεοπτικών σταθμών και οι εκλογές από τους "καναπέδες" των σπιτιών των δημοτών.

Γιατί στον... εικονικό χώρο και τα χονδροειδέστερα ψεύδη μπορεί να φαίνονται αληθοφανή, όπως η γυαλάδα ενός κάλπικου νομίσματος από απόσταση. Το πραγματικό πεδίο της άμεσης επικοινωνίας όμως δε σηκώνει τίποτα κάλπικο. Προδίδεται η ανειλικρίνεια όταν οι άνθρωποι δίνουν τα χέρια. Οταν χαμογελούν, όχι ανταποκρινόμενοι σ' αυτόν που έχουν απέναντί τους, αλλά επιτηδευμένα για το φακό της κάμερας που τους κοιτάζει απ' το πλάι...

Χτες, στο "Μινιόν" - όπως το Σάββατο στην Κεντρική Αγορά και στη Ριζούπολη την Κυριακή - το σφίξιμο των χεριών των εργαζομένων με τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων της "Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα" έδειχνε πολλά, όπως και τα χαμόγελα. Και πρώτα απ' όλα πως ήξεραν ότι κάθε λέξη που αντάλλασσαν με τον Λεων. Αυδή είχε αντίκρισμα πραγματικό. Πως δεν είχαν να κάνουν με μια ακόμα περιοδεία, ενός ακόμα υποψηφίου που ψαρεύει σε θολά νερά και αραδιάζει λόγια στον αέρα.

Για τους εργαζόμενους του "Μινιόν" ο Λεων. Αυδής μοιάζει να προσωποποιεί τη δική τους υποψηφιότητα για το Δήμο της Αθήνας. Είναι ο άνθρωπος που ξέρουν από παλιά. Ο δικηγόρος του σωματείου τους και συνεπής συμπαραστάτης, στους δύσκολους αγώνες τους, για να κρατήσουν το ιστορικό πολυκατάστημα ανοιχτό. Γι' αυτό κι όταν μιλούν για όσα έγιναν χρησιμοποιούν πληθυντικό αριθμό. "Τα καταφέραμε", του έλεγαν χτες, "τώρα να δούμε τι θα γίνει"..."Δεν πρέπει να επαναπαυθείτε" απαντούσε ο Λεων. Αυδής. "Αντιμετωπίσατε με τους αγώνες σας το κλείσιμο της επιχείρησης και το αποτρέψατε. Καταφέρατε να ξανανοίξει. Δεν πρέπει να πείτε αύριο - για να το πω με τα λόγια του Μπρεχτ - "γλίτωσα απ' τις τίγρεις και τα λιοντάρια και με φάγαν οι κοριοί"...".

Κι αυτό γιατί όπως είπαν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και ο υποψήφιος δήμαρχος, το "Μινιόν" περνά αυτή την περίοδο την κρίσιμη καμπή του. Χρειάζεται να επανακτήσει τους πελάτες του και για να γίνει αυτό, πρέπει να προμηθευτεί όσα εμπορεύματα σήμερα του λείπουν.

"Εμείς, η Συμπαράταξη για την Αθήνα, σημείωσε ο Λεων. Αυδής, είμαστε με το "Μινιόν" και γιατί με τη λειτουργία του διασφαλίζει 400 θέσεις εργασίας, αλλά επίσης γιατί γύρω από αυτό στηρίζονται σειρά μικροεπαγγελματίες της περιοχής και ακόμα σειρά μικρών προμηθευτικών εταιριών. Τώρα μάλιστα που ο δήμος σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ αλλάζουν το κέντρο της Αθήνας για να το μετατρέψουν σε πεδίο δράσης των πολυεθνικών εταιριών και των ακριβών καταστημάτων τους, το "Μινιόν" - και γι' αυτό το χτυπούν - είναι ένας χώρος που μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ανταγωνιστικά υπέρ των φτωχότερων στρωμάτων του πληθυσμού". Αλλωστε - όπως σημείωσε η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο πολυκατάστημα Κάτια Νικολάου,που συνόδευσε στην περιοδεία του τον Λεων. Αυδή και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο πρώην πρόεδρος του σωματείου του "Μινιόν" Γ. Πέρρος - το "Μινιόν" "για τον φτωχό ήταν πάντα το δικό του μαγαζί".

Για να κατορθωθεί όμως το "Μινιόν" να είναι για το φτωχό, το ίδιο και ο Δήμος Αθηναίων, χρειάζεται βοήθεια από όλους. Και στην προκειμένη περίπτωση, των εκλογών, αυτή η βοήθεια σημαίνει ψήφους στη Συμπαράταξη. Γιατί όπως είπε ένας εργαζόμενος στο πολυκατάστημα: "Κι εγώ που... απαύδησα τι θα ψηφίσω; ΑΥΔΗ!". Και όπως συμπλήρωσαν άλλοι: "Αλλη λύση δεν υπάρχει. Ο αγώνας μόνο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ