Παρασκευή 2 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αναγκαία η ρύθμιση οφειλών στο ΤΕΒΕ

Αυτό αναφέρει σε επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας η ΓΣΕΒΕΕ, ζητώντας ρύθμιση. Με άλλη επιστολή της ζητάει κατάργηση της απόφασης για την κυκλοφορία των φορτηγών κάτω των 2,5 τόνων στο κέντρο της Αθήνας

Το θέμα των υπέρογκων τελών, που επιβάλλονται για τις καθυστερούμενες εισφορές στο ΤΕΒΕ, θίγει με έγγραφό της προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Μ. Παπαϊωάννου, η ηγεσία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ). Συγκεκριμένα, η Συνομοσπονδία αναφέρει πως τα τέλη που ισχύουν καθορίστηκαν με το νόμο 1902/90, λαμβάνοντας υπόψη τις τότε επικρατούσες συνθήκες πληθωρισμού που άγγιζε το 20%, ενώ σήμερα ο πληθωρισμός κυμαίνεται γύρω στο 5%. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, υπογραμμίζει η ΓΣΕΒΕΕ με τα τέλη καθυστερήσεων να φτάνουν και στο 70% έχει οδηγήσει ακόμα και στη φυλακή μικρούς επαγγελματίες που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν για αντικειμενικούς λόγους, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αρνείται την επαναφορά των ρυθμίσεων του νόμου 2434/96, με βάση τις οποίες θα μπορούσαν κάποιοι ΕΒΕ να διευκολυνθούν. Η Συνομοσπονδία ζητάει την αποσύνδεση των χρεών που έχουν δημιουργήσει τα υπέρογκα τέλη από το νομοσχέδιο για την ενοποίηση των ταμείων και την άμεση τροποποίηση του νόμου 1902 για την προσαρμογή των τελών στα επίπεδα του σημερινού πληθωρισμού με αναδρομική ισχύ καθώς, και την επαναφορά των ρυθμίσεων εξόφλησης καθυστερούμενων οφειλών του νόμου 2434/96.

Με άλλη επιστολή της προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Μεταφορών και Δημόσιας Τάξης η ΓΣΕΒΕΕ αναφέρεται στην κοινή υπουργική απόφαση με την οποία επιβάλλεται η εκ περιτροπής κυκλοφορία εντός του μικρού δακτυλίου της Αθήνας στα κάτω από 2,5 τόνους φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, δηλαδή με μονά- ζυγά.

Η απόφαση αυτή, τονίζει η ΓΣΕΒΕΕ, την οποία χαρακτηρίζει αυθαίρετη και καταχρηστική, έπληξε καίρια την πλειοψηφία των μικρών επιχειρηματιών, οι οποίοι διακινούν τα προϊόντα τους με δικά τους μικρά φορτηγά. Αρτοποιοί, κρεοπώλες, ανθοπώλες, βιοτέχνες ειδών λαϊκής τέχνης, υποδημάτων, ενδυμάτων κλπ. αδυνατούν πλέον να διακινήσουν τα προϊόντα τους, με αποτέλεσμα να προκαλούνται τεράστια προβλήματα στον ομαλό εφοδιασμό της αγοράς. Γι' αυτό, ζητάει την άμεση κατάργηση της απόφασης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ