Παρασκευή 2 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΣ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ
Στο χέρι μας να στείλουμε μήνυμα αντίστασης

"Στο χέρι μας είναι να επιλέξουμε τι μήνυμα θα στείλουμε μέσα από τις κάλπες. Θα στείλουμε μήνυμα υποταγής στην άγρια αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η ΕΕ και τα κόμματα που τη σιγοντάρουν ή μήνυμα αντίστασης, μήνυμα ότι δεν πάει άλλο;".

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" (ΝΑΣ) Σάμου - Ικαρίας - Φούρνων και τονίζει ότι μπορούμε να στείλουμε μήνυμα οικοδόμησης ενός λαϊκού μετώπου αντεπίθεσης, που θα σαρώσει τη μιζέρια, τη στυγνή εκμετάλλευση, την εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών, την αφαίρεση δικαιωμάτων.

"Η ΝΑΣ, τονίζεται στην ανακοίνωση, προτείνει λύσεις που υπηρετούν, εξυπηρετούν τους εργαζόμενους, τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού και έρχονται σε αντίθεση με τα μεγάλα συμφέροντα. Παλεύει για την παραγωγική ανασυγκρότηση του νομού (αγροτική παραγωγή, κτηνοτροφία, αλιεία, μικρομεσαίες εμπορικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις, τουρισμός, ιαματικός τουρισμός), για προστασία των λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων με ιδιαίτερη προσοχή στην υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, την κοινωνική πρόνοια και την υποδομή που χρειάζεται γι' αυτά, για την προστασία του περιβάλλοντος, για τα δάση, τη διαχείριση των απορριμμάτων και αποβλήτων, τα νερά, τα αυθαίρετα, τις καταπατήσεις. Παλεύει για τις πραγματικές ανάγκες του νομού μας.

Η ΝΑΣ δεν παρουσιάζεται ως σωτήρας. Αλλωστε με τη θητεία μας στο απερχόμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο δώσαμε στίγμα της πολιτικής μας. Φέραμε προς συζήτηση όλα τα καυτά λαϊκά προβλήματα των νησιών μας, προτείναμε λύσεις "ανέφικτες" για τους θιασώτες της πραγματικότητας, ακριβώς για να δείξουμε ότι αυτό που πρέπει ν' αλλάξουμε είναι η σημερινή πραγματικότητα. Συμπαρασταθήκαμε μέσα κι έξω από το Νομαρχιακό Συμβούλιο έμπρακτα και ενεργά στους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς, τους ναυτεργάτες, τους εμπόρους και βιοτέχνες, στους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο. Ενώσαμε τη φωνή μας με συλλόγους και φορείς για την προστασία του περιβάλλοντος, για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και εξαρτάται - τονίζει - από τη δική σας ψήφο, από ποια θέση θα δίνουμε τον αγώνα μας τη νέα τετραετία".

Παράλληλα, επισημαίνει πως η απογοήτευση, η μοιρολατρία, η αποστράτευση, η υποτίμηση της συλλογικής δράσης αποτελούν τους καλύτερους συμμάχους της κυρίαρχης αντίληψης. Μόνο η αντίσταση σ' αυτήν την πολιτική μπορεί να βάλει τέρμα στην κατηφόρα και να αποτελέσει το ξεκίνημα για θετικές εξελίξεις. Και η μέχρι σήμερα δράση, η συνέπεια της στάσης της ΝΑΣ αποτελεί εγγύηση για το μέλλον και καλεί το λαό του νομού να αξιοποιήσει τη συλλογική του δύναμη για τα συμφέροντά του και να ενισχύσει με την ψήφο του τη ΝΑΣ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με τους αγωνιστικούς συνδυασμούς τα σωματεία της Ζώνης(2006-06-21 00:00:00.0)
«Στείλτε μήνυμα αντίστασης»(2006-06-17 00:00:00.0)
Συναγερμός για αγώνα και διεκδίκηση(1998-10-09 00:00:00.0)
Μήνυμα αντεπίθεσης(1998-09-18 00:00:00.0)
Κάλεσμα λαϊκής συσπείρωσης(1998-08-18 00:00:00.0)
Ο Νομός Αρτας μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί(1998-05-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ