Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αύριο συνέρχεται η ΚΕ με θέμα το συνέδριο

Σε μια τυπική συνεδρίαση του ΕΓ (από όπου δεν έλειψαν οι εντάσεις) επικυρώθηκαν χτες, στις βασικές τους πλευρές, οι εισηγήσεις του Κ. Σημίτη και του Κ. Σκανδαλίδη, που θα κατατεθούν την Παρασκευή στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, η οποία συγκαλείται με θέμα την πορεία προς το συνέδριο του κόμματος.

Η ένταση υπήρξε τη στιγμή που μέλη του οργάνου σχεδόν επιτέθηκαν στον Π. Οικονόμου, ο οποίος επιχείρησε να επαναλάβει όσα είχε διατυπώσει σε πρόσφατη επιστολή του, περί εξαγοράς συνειδήσεων μέσω προσλήψεων, ώστε να διαμορφωθούν ευνοϊκοί συσχετισμοί για την ηγετική ομάδα στο συνέδριο. Πάντως σε ό,τι αφορά το θέμα της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, το θέμα που είχε προκληθεί με το τελευταίο της συνέδριο φαίνεται να έχει εξομαλυνθεί, σε ό,τι αφορά, τουλάχιστον, τη συμμετοχή στο κομματικό συνέδριο.

Στην πορεία πάντως προς το συνέδριο και ενόψει της σύγκλησης της ΚΕ δε λείπουν παρασκηνιακές διεργασίες. Χτες μάλιστα, επρόκειτο, σύμφωνα με πληροφορίες, να συνεδριάσουν στελέχη της λεγόμενης "εσωκομματικής αντιπολίτευσης" για να καθορίσουν τη στάση τους, σχετικά με το αν θα καταθέσουν κείμενο θέσεων στην ΚΕ και να διερευνήσουν το πεδίο για το αν τελικά θα επιδιώξουν δεύτερη υποψηφιότητα, έναντι του Κ. Σημίτη, στο συνέδριο. Από την πλευρά Τσοχατζόπουλου πάντως, ο οποίος δεν παραβρέθηκε στο ΕΓ, λεγόταν ότι δε θα υπάρξει "αντι - εισήγηση" από στελέχη που τον ακολουθούν στη συνεδρίαση της ΚΕ, ενώ, σημειωνόταν ότι "οι επιλογές του υπουργού σχετικά με το αν θα διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος θα καθοριστούν μετά το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών"...

Ας σημειωθεί ότι μετά τη συνεδρίαση του ΕΓ ο Κ. Σκανδαλίδης ανακοίνωσε ότι από το Σάββατο και μέχρι το συνέδριο του Μαρτίου θα λήξει η περίοδος εγγραφής νέων μελών στο ΠΑΣΟΚ. Παραδέχτηκε δε, ότι στα ζητήματα που άπτονται των πολιτικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ και τα οποία θα τεθούν στο συνέδριο "υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις", ενώ ανακοίνωσε ότι στο συνέδριο θα ληφθούν αποφάσεις και για αλλαγές στο Καταστατικό του κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ