Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ακόμη πιο αυστηρή η Συμφωνία Σένγκεν

H αυστηροποίηση της Συμφωνίας Σένγκεν ειδικά σε ό,τι αφορά τους μετανάστες αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής των χωρών - μελών της Συμφωνίας, που πραγματοποιήθηκε χτες στον κρατικό ξενώνα του Πέτερσμπεργκ, έξω από τη Βόννη.

Στα μέτρα που αποφασίστηκαν συγκαταλέγονται η αυτόματη απέλαση λαθρομεταναστών από τρίτες χώρες, η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων από όλους τους λαθρομετανάστες που συλλαμβάνονται και η αποστολή τους στο κεντρικό αρχείο "Eurodac", η ανταλλαγή εμπειρογνωμόνων για τον εντοπισμό πλαστών εγγράφων, η επιβολή κυρώσεων σε εταιρίες (ταξιδιωτικά γραφεία, φέρι μποτ κλπ.), που δεν ασκούν επαρκή έλεγχο στα ταξιδιωτικά έγγραφα των πελατών τους κ. ά.

Αποφασίστηκε ακόμη η συγκρότηση Επιτροπής που θα εξετάσει το κατά πόσο η Ελλάδα ικανοποιεί τα "στάνταρντ" της Συμφωνίας Σένγκεν στον τομέα της ασφάλειας των εξωτερικών συνόρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή έχει στόχο να ολοκληρώσει τη γνωμάτευσή της μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη, εκπρόσωπος ωστόσο της Επιτροπής δήλωσε ότι "δεν έχει τεθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα". Μέχρι τώρα και παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει υπογράψει τη Συμφωνία, δεν έχουν σταματήσει οι έλεγχοι για όσους ταξιδεύουν από και προς τη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ