Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Υπόσχεται μείωση τιμών στα ανταλλακτικά

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, έδωσε χτες στη δημοσιότητα ενδεικτικούς καταλόγους με ορισμένα ανταλλακτικά που από σήμερα "θα" πουλιούνται φτηνότερα

Μειώσεις τιμών σε κάποια ανταλλακτικά αυτοκινήτων διαφόρων εταιριών - οι οποίες κανονικά ισχύουν από σήμερα 1η Σεπτέμβρη - έδωσε χτες στη δημοσιότητα το υπουργείο Ανάπτυξης. Οι νέες τιμές ανταλλακτικών περιλαμβάνονται στους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο υπουργείο οι εκπρόσωποι των εταιριών μετά από σχετική συμφωνία τους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Σύμφωνα με τις τιμές που έδωσε το υπουργείο οι μειώσεις είναι της τάξης του 8% - 10% στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ενώ στα ανταλλακτικά μιας μάρκας εμφανίζονται μειώσεις μέχρι 25%, πράγμα το οποίο καταδεικνύει τα μεγάλα ποσοστά κέρδους με τα οποία δουλεύουν οι εταιρίες εισαγωγής ανταλλακτικών. Επιπλέον, η ανακοίνωση από τη μεριά των εταιριών των παραπάνω ποσοστών μείωσης επιτρέπει να φανταστεί κανείς εύλογα τι πραγματικά περιθώρια μείωσης έχουν.

Εξάλλου, εκτιμάται ότι οι εταιρίες θα υποχρεώσουν τα συνεργεία αυτοκινήτων να επωμιστούν μέρος των μειώσεων που συμφώνησαν με το υπουργείο Ανάπτυξης μειώνοντας το δικό τους ποσοστό κέρδους.

Στο μεταξύ, στα πλαίσια της "φούριας" με τις αγορανομικές διατάξεις που χαρακτηρίζει τον τελευταίο καιρό το υπουργείο, ο υφυπουργός Ανάπτυξης έστειλε χτες σχετική εγκύκλιο στις Διευθύνσεις Εμπορίου των Νομαρχιών. Με την εγκύκλιο αυτή, δίνονται οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διενέργεια ελέγχων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εφαρμόζεται η αγορανομική διάταξη που προβλέπει την αναγραφή επάνω στα τιμολόγια των εκπτώσεων που παρέχουν οι βιομηχανίες στα σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, στα τιμολόγια πρέπει να αναγράφονται οι δραχμικές ή ποσοστιαίες εκπτώσεις, εξαιρούνται, όμως οι εκπτώσεις που κάνουν στα σούπερ μάρκετ οι βιομηχανίες εάν πετύχουν ένα συγκεκριμένο στόχο πωλήσεων, από τις οποίες προέρχονται σε μεγάλο ποσοστό και τα τεράστια και άγνωστα κέρδη των σούπερ μάρκετ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ