Σάββατο 29 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ιταλοί και Ρώσοι στο Ηρώδειο

Δύο παραστάσεις θα δώσει στο Ηρώδειο το ιταλικό συγκρότημα μοντέρνου χορού "Ατερμπαλέτο".Αύριο, Κυριακή και τη Δευτέρα (9μμ) το συγκρότημα θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά στο Ηρώδειο τα έργα: "Περσεφάσσα" σε μουσική Ι. Ξενάκη,"Σονγκς" σε μουσική Χένρι Πέρσελ και "Καντσόνι".Τις χορογραφίες υπογράφει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του συγκροτήματος Μάουρο Μπιγκοντσέτι.

Πρόκειται για τρεις ενδιαφέρουσες χορογραφίες που αν και διαφορετικού ύφους, συνδέονται με την αντίληψη του χορογράφου για τη σύγχρονη χορευτική έκφραση. Το έργο "Περσεφάσσα" βασίζεται στην ομότιτλη δημιουργία του Ι. Ξενάκη και είναι εμπνευσμένο από την Περσεφόνη. Στη χορογραφία "Σονγκς" ο Μ. Μπιγκοντσέτι αναδεικνύει τις συναισθηματικές αντιθέσεις, μέσα από ένα ύφος γεμάτο λυρισμό και δυναμικότητα, ενώ στο έργο "Καντσόνι" ο χορογράφος υπό τους ήχους σύγχρονων ποπ και ροκ συγκροτημάτων και συνθετών, εξερευνά δρόμους λιγότερο έντεχνους, αλλά ενδιαφέροντες και πειραματικούς, θέτοντας σε δοκιμασία τις ερευνητικές ικανότητες των 13 χορευτών του συγκροτήματος.

  • H Φιλαρμονική Ορχήστρα της Αγίας Πετρούπολης,μια από τις σημαντικότερες ορχήστρες του κόσμου, θα δώσει δύο συναυλίες στο Ηρώδειο, στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου (8.30μμ), υπό τη διεύθυνση του φημισμένου μαέστρου Γιούρι Τεμιρκάνοφ.Η πρώτη συναυλία περιλαμβάνει τα έργα: "Το φιλί της νεράιδας" (χορόδραμα) του Στραβίνσκι, το "Κοντσέρτο για βιολί, αρ. 1, έργο 19" του Προκόφιεφ και τη "Συμφωνία αρ. 4, έργο 36" του Τσαϊκόφσκι. Σολίστ της συναυλίας θα είναι ο βιολονίστας Ντμίτρι Σιτκοβέτσκι.

Στη δεύτερη συναυλία (2/9) θα παρουσιαστούν: Σουίτα από την όπερα "Ο Χρυσός Πετεινός" του Ν. Ρίμσκι - Κορσακόφ, η "Συμφωνία αρ. 5, έργο 64" του Τσαϊκόφσκι και το "Κοντσέρτο για πιάνο, αρ. 2, έργο 18" του Ραχμάνινοφ, με σολίστ την πιανίστα Ανια Αλεξέγεφ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ