Σάββατο 29 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σκέψεις και κρύο νερό

Δυο νέα παιδιά, ανήλικα και καταπιεσμένα γνωρίζονται, και αμέσως με την πρώτη κιόλας ματιά, ερωτεύονται στο Παρίσι του 1971. Το αγόρι προσπαθεί να ξεφύγει από τον τυραννικό αλλά υπερπροστατευτικό πατέρα του και να ζήσει ελεύθερος σαν ενήλικος. Από την άλλη μεριά, η κοπέλα έχει γίνει μια μπάλα που την "παίζουν" όποτε θέλουν οι χωρισμένοι γονείς της. Είναι κι οι δυο μόνοι, απελπισμένοι, πληγωμένοι, ανασφαλείς και δυστυχώς στρέφονται σε μικροκλοπές και βανδαλισμούς. Μια μέρα η κοπέλα συλλαμβάνεται από την αστυνομία και ο πατέρας της την απειλεί να τη στείλει σε ίδρυμα. Τότε αυτή αποφασίζει να δραπετεύσει, με ή χωρίς τον εκλεκτό της καρδιάς της. Πρόκειται για τη δυναμική και συγκινητική ταινία που πραγματεύεται το δύσκολο πέρασμα από την εφηβεία στην ενηλικίωση του Ολιβερ Ασαγιάς "Κρύο νερό",που παρουσιάζει η ΝΕΤ στις 21.45.

Από την ΕΤ 3 στη 01.00 "Ανήθικες σκέψεις" του Ζορζ Λοτνέρ, με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό κωμικό Πιερ Ρισάρ και τη Μιου Μιου. Ο Φρανσουά Περέν είναι σκηνοθέτης που μια μέρα θα αναγκαστεί να γυρίσει μια πορνογραφική ταινία. Η γυναίκα του προσπαθεί αλλά δεν καταφέρνει να τον εμποδίσει να αναλάβει αυτή τη βρόμικη δουλειά. Ξαφνικά, όμως, της έρχεται μια έξυπνη ιδέα. Του λέει: Εντάξει, γύρισε την ταινία αλλά θα πρωταγωνιστώ εγώ! Το τι γίνεται στη συνέχεια δεν περιγράφεται.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 17.30 "Ιλιγγιώδης έρωτας" του Τόνι Σκοτ.

Πρόκειται για μια ακόμη ενδιαφέρουσα παραλλαγή του θέματος του κυνηγημένου ζευγαριού, με έξυπνους διαλόγους που έγραψε ο Κουνετίν Ταραντίνο. Ο Κλάρενς, ένας εικοσάχρονος νέος γνωρίζει σ' έναν κινηματογράφο μια κοινή γυναίκα, που έχει όμως την πιο αγνή καρδιά. Την ερωτεύεται και ζει μαζί της έναν ιλιγγιώδη έρωτα. Χωρίς να το καταλάβει μπλέκεται στην περιπέτεια ενός φόνου και αρχίζει το κυνηγητό. Με τους Κρίστιαν Σλέτερ, Πατρίτσια Ντένις και Γκάρι Ολτμαν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ