Πέμπτη 13 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μια άξια γυναίκα και αγωνίστρια της Αυτοδιοίκησης

Η Κοκκινιά της προσφυγιάς, του φτωχόκοσμου, των ανθρώπων του μόχθου και των αγώνων, δέχεται ως πρόκληση και προσβολή την επίθεση κατά της Βέρας Νικολαϊδου.

Οσοι γνωρίζουν την άξια γυναίκα, την αγωνίστρια, την αμετακίνητη σε ιδέες και αξίες, όσοι γνώρισαν το δημιουργικό της έργο στη Νίκαια, όσοι στηρίζουν, δυναμικά την υποψηφιότητά της, αντιλαμβάνονται ότι το διοικητικό μέτρο της "αργίας" εμπλέκεται σε χειρισμούς που έχουν σχέση με τον ίδιο το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και τις προσεχείς δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Στο πρόσωπο της αεικίνητης και αποτελεσματικής δημάρχου επί τόσα χρόνια, της αγωνίστριας των κοινωνικών αγώνων, πρέπει να δημιουργηθούν "σκιές". Τα έργα που συντελέστηκαν επί της δημαρχίας της, το προοδευτικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε, οι πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν, σε όφελος και με την ενεργό συμπαράσταση των δημοτών, πρέπει να τεθούν κάτω από ένα καθεστώς "ηρτημένης αμφισβήτησης". Και αυτό γίνεται, κατά τον ελάχιστο χρόνο που απομένει μέχρι τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Μερικοί φαίνονται να πιστεύουν, ότι ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης και οι προοδευτικοί λειτουργοί της, πρέπει να εγκλωβιστούν στις δικές τους επιλογές, να εγκιβωτιστούν και να ακρωτηριαστούν στα δικά τους προκρούστεια μέτρα.

Η υποψήφια και, πάλι δήμαρχος στη Νίκαια, προχωρεί δυναμικά, στη διεκδίκηση, έχοντας ως πολύτιμα εφόδια, το έργο της, την αγωνιστική της αντίληψη και την κοινωνική καταξίωση. Ολοι εκείνοι που αγωνίζονται για τα καθημερινά προβλήματα ζωής, για την έκφραση γνώμης με εθνικό δημοψήφισμα για την ευρωπαϊκή πορεία, όσοι αντιστέκονται στην πολιτική των "μονόδρομων" και των αδιεξόδων, την είδαν πάντοτε μαζί τους, και όχι σε γραφείο εικονικών σχεδιασμών επί του χάρτου, αλλά στα καθημερινά και κρίσιμα προβλήματα του λαού μας. Και ας μην ξεχνούν μερικοί, που διαθέτουν στατική σκέψη, ότι ο Ηράκλειτος πέρα από το ομώνυμο δημιουργικό εκπαιδευτικό συγκρότημα στη Νίκαια, ήταν και ο σοφός που διατύπωσε τη διαλεκτική αρχή: "ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ".

Γιώργος ΤΣΑΠΟΓΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ