Πέμπτη 13 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο η επίσκεψη Βιντζηλαίου

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-

Ο Βασίλειος Βιντζηλαίος ήταν και παραμένει στον κατάλογο ανεπιθύμητων προσώπων και η ειδική άδεια εισόδου και παραμονής στην Κύπρο για τρεις μέρες, που του δόθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε καμιά περίπτωση, δεν πρέπει να θεωρηθεί ως ηθική αποκατάσταση του ιδίου, σε σχέση με τη δράση του στην Κύπρο, κατά το πραξικόπημα.

Αυτό τονίζεται σε επίσημη ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται επίσης ότι καμιά πολιτική σκοπιμότητα δεν πρυτάνευσε στη σκέψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, του οποίο, η προσήλωση στους δημοκρατικούς θεσμούς και η επανειλημμένα εκ μέρους του εκφρασθείσα καταδίκη του πραξικοπήματος δεν μπορεί να αμφισβητείται από κανέναν.

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις

Ο υποψήφιος πρόεδρος στις τελευταίες προεδρικές εκλογές Γιώργος Ιακώβου,σχολιάζοντας την επίσημη ανακοίνωση για το θέμα του Βασιλείου Βιντζηλαίου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί αποπροσανατολισμό του λαού από την ουσία του θέματος και ότι καταβάλλεται προσπάθεια να παρουσιαστεί η ενέργεια του προέδρου ως πράξη μεγαλοψυχίας.

Ο Γ. Ιακώβου είπε ότι οι ευθύνες του προέδρου και της κυβέρνησης για το θέμα Βιντζηλαίου είναι βαρύτατες.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού δήλωσε πως το γεγονός ότι η απόφαση για να επιτραπεί στον Βιντζηλαίο να επισκεφθεί την Κύπρο ήταν του Προέδρου Κληρίδη, το καθιστά ακόμα πιο σοβαρό.

Οι "Νέοι Ορίζοντες", με ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι θεωρούν απαράδεκτους τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Αναφέρουν, επίσης, ότι είναι αδιανόητο ο θεματοφύλακας των θεσμών και της έννομης τάξης, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να επιτρέπει την είσοδο στην Κύπρο σε άτομο, του οποίου το όνομα βρίσκεται στον κατάλογο των ατόμων στα οποία απαγορεύεται η είσοδος.

Προκαλεί ο Βιντζηλαίος

Ο χουντικός πραξικοπηματίας Βασίλης Βιντζηλαίος, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Αλήθεια", είπε ότι με την επίσκεψή του στην Κύπρο δεν ήθελε να ενοχλήσει κανέναν.

Σε ερώτηση πώς θα αντιδρούσε αν ερχόταν στην Κύπρο και τον συλλάμβαναν, για να τον δικάσουν, ο Βιντζηλαίος απάντησε: "Να με πιάσουν και να με δικάσουν, αν θέλουν".

Ανέφερε, τέλος, ότι αφυπηρέτησε το 1984 επί διακυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, ενώ ήταν αποσπασμένος σε υπουργείο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ