Τρίτη 4 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Εχθρός το πράσινο!

Να καταδικάσει την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία στερούν από την πόλη και τους κατοίκους της, τις λιγοστές δυνατότητες δημιουργίας πρασίνου, καλεί τον ιωνιώτικο λαό η "Δημοκρατική Προοδευτική Ιωνία" (ΔΗΠΙ). Χαρακτηριστική των προθέσεων της Δημοτικής Αρχής είναι ότι σε έκταση οχτώ στρεμμάτων, που έχει κριθεί αναδασωτέα, αποφάσισε να κατασκευάσει αθλητικές και βοηθητικές εγκαταστάσεις.

Η εν λόγω έκταση, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΠΙ, περιβάλλει γυμνάσιο και λύκειο της περιοχής Ομορφοκλησιάς Βεϊκου στη Νεάπολη και ανήκει στην απόλυτη δικαιοδοσία του Δήμου Ν. Ιωνίας. Με την παραπάνω απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, στην έκταση αυτή θα κατασκευαστούν γήπεδο ποδοσφαίρου, τρία γήπεδα τένις και βοηθητικές εγκαταστάσεις συνολικού κόστους 100.000.000 δραχμών."Η δημοτική παράταξη του Π. Μπουρδούκου, ανατρέπει προηγούμενες ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που είχαν κρίνει το χώρο των οχτώ στρεμμάτων αναδασωτέο", τονίζει η ΔΗΠΙ στην ανακοίνωσή της.

Να σημειώσουμε πως η παραπάνω απόφαση πάρθηκε μετά την ψήφιση πρότασης που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η ΔΗΠΙ και ζητούσε να μη γίνουν ολυμπιακές εγκαταστάσεις και καταστραφούν έτσι, 300 στρέμματα στο δάσος Βεϊκου. "Ο δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή, μετά την πίεση που τους ασκήθηκε από την παράταξή μας, υποχρεώθηκαν να ψηφίσουν τη συγκεκριμένη πρόταση, χωρίς να την πιστεύουν", σημειώνει η ΔΗΠΙ στην ανακοίνωσή της. Για να συμπληρώσει πως η νέα απόφαση της Δημοτικής Αρχής να στερήσει το πράσινο από τους δημότες "έρχεται", "την ώρα που η εμπρηστική πολιτική της κυβέρνησης έχει παραδώσει τα δάση της χώρας στις φλόγες, με αποκορύφωμα άνθρωποι να γίνονται κάρβουνο στο βωμό της διαβόητης "σύγκλισης" της ΟΝΕ. Κι αυτό γιατί, κατά την κυβέρνηση, η βελτίωση των οικονομικών της χώρας προβλέπει την περικοπή δαπανών για τη δασοπροστασία και τη μεταφορά της ευθύνης αυτής στο Πυροσβεστικό Σώμα. Και ενώ οι φωτιές μαίνονται, ο υπουργός Γεωργίας, στο όνομα της ίδιας επιδίωξης, για αύξηση των κρατικών εσόδων, προωθεί νομοσχέδιο που ενισχύει την εμπορευματοποίηση των δασών και τη νομιμοποίηση των καταπατήσεων".

Τέλος, η ΔΗΠΙ καλεί τον ιωνιώτικο λαό, στις επερχόμενες εκλογές, να στείλει μήνυμα καταδίκης σε όλους όσοι στηρίζουν την παραπάνω πολιτική. Να απαντήσει ασυμβίβαστα και αγωνιστικά, αναδεικνύοντας τη ΔΗΠΙ στην πλειοψηφία του δήμου, με δήμαρχο τον Παναγιώτη Τσουκαλά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ