Κυριακή 26 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Μάθημα" για την ευρω-υποταγή

Την αντίθεσή τους στην εισαγωγή "μαθήματος" για το ΕΥΡΩ εκφράζουν με Ερώτηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Απ. Τασούλας και Ορ. Κολοζώφ, τονίζοντας ότι "αν υλοποιηθεί (κάτι τέτοιο) θα μετατρέψει τα σχολεία σε μοχλό και μέσο μιας απροκάλυπτης προπαγάνδας της πολιτικής της κυβέρνησης"

Την αντίθεσή τους στην εισαγωγή "μαθήματος" για το ΕΥΡΩ στην εκπαίδευση, εκφράζουν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστόλης Τασούλας και Ορέστης Κολοζώφ,θεωρώντας ότι "πρόκειται για μια απαράδεκτη επιλογή, η οποία αν υλοποιηθεί, θα μετατρέψει τα σχολεία σε μοχλό και μέσο μιας απροκάλυπτης προπαγάνδας της πολιτικής της κυβέρνησης".

Συγκεκριμένα οι δύο βουλευτές αναφέρουν ότι σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου η κυβέρνηση σχεδιάζει την εισαγωγή μαθήματος για το ΕΥΡΩ στην εκπαίδευση. Υποτίθεται πως σκοπός του νέου μαθήματος θα είναι η εξοικείωση με το ΕΥΡΩ των νέων όλων των βαθμίδων του εκπαιδευτικού συστήματος, μιας και θα είναι οι μελλοντικοί χρήστες του νέου νομίσματος. Ωστόσο, το "μάθημα" για το ΕΥΡΩ είναι αδύνατον να γίνει μόνο με τεχνοκρατικό περιεχόμενο. Εκ των πραγμάτων θα τίθενται και ευρύτερα οικονομικά, πολιτικά και εν τέλει ιδεολογικά ζητήματα. Εξάλλου αυτή καθαυτή η εισαγωγή ενός τέτοιου "μαθήματος" σημαίνει αποδοχή των κυβερνητικών επιλογών και του υποτιθέμενου "εθνικού στόχου" ένταξης στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση (ΟΝΕ). Επιπλέον έρχεται σ' αντίθεση και αντιφάσκει με τις δημαγωγικές κορόνες περί "εθνικής σημασίας της παιδείας", περί της ανάγκης "υπερκομματικής Παιδείας" και άλλα τέτοια.

"Το ΚΚΕ διαφωνεί με την εισαγωγή ενός τέτοιου "μαθήματος" θεωρώντας ότι πρόκειται για μια απαράδεκτη επιλογή, η οποία αν υλοποιηθεί, θα μετατρέψει τα σχολεία σε μοχλό και μέσο μιας απροκάλυπτης προπαγάνδας της πολιτικής της κυβέρνησης και των άλλων "καθώς πρέπει" πολιτικών δυνάμεων της χώρας, που φορούν τις παρωπίδες του "ευρωπαϊκού μονόδρομου" και προσπαθούν να πείσουν το λαό και τη νεολαία ότι ελπίδα του έθνους είναι το μάντρωμα της πατρίδας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση των πολυεθνικών και του ιμπεριαλισμού", τονίζουν οι δύο βουλευτές.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι εκτός των άλλων η "ευρωπαϊκή" επιλογή έρχεται σ' αντίθεση με ένα μεγάλο μέρος του λαού και της νεολαίας που δε συμμερίζονται αυτές τις απόψεις. "Το ότι η κυβέρνηση και οι άλλες "ευρωπαϊκές" πολιτικές δυνάμεις δε δέχονται τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τις Συνθήκες του Μάαστριχτ και του Αμστερνταμ, από μόνο του σαν γεγονός δείχνει πολλά. Εξάλλου και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης το διαρκώς ογκούμενο ρεύμα του λεγόμενου "ευρωσκεπτικισμού" - ανεξάρτητα από το περιεχόμενό του σε κάθε ξεχωριστή περίπτωση - φανερώνει ότι αυτές οι επιλογές κάθε άλλο παρά δεδομένες πρέπει να θεωρούνται", καταλήγουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ