Σάββατο 25 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Μειώθηκαν οι υγειονομικοί έλεγχοι

Υπηρετούν μόλις πέντε - από τους 15 - επόπτες δημόσιας υγείας

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων από τη μεγάλη έλλειψη Εποπτών Δημόσιας Υγείας, καθώς από τους 15 που υπηρετούσαν - όπως προβλέπεται από τον Οργανισμό - έχουν μειωθεί σε 5! Το θέμα αυτό έφεραν στη Βουλή με Ερώτησή τους για τον υπουργό Υγείας Κ. Γείτονα οι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστόλης Τασούλας και Μαρία Μπόσκου.

Σύμφωνα με την Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ, μεγάλη είναι η μείωση και στο διοικητικό προσωπικό, αφού οι μισές θέσεις που προβλέπονται από τον Οργανισμό είναι κενές. "Ολες αυτές οι ελλείψεις δημιουργούν πολλά προβλήματα στη λειτουργία της Υπηρεσίας: Δεν μπορούν και δε γίνονται τακτικοί έλεγχοι στα καταστήματα επισιτισμού, στα νυχτερινά κέντρα, στα κυλικεία κλπ., με ιδιαίτερο πρόβλημα κατά την περίοδο του καλοκαιριού που ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος", καταλήγουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και ρωτούν τον υπουργό υγείας:

  • Γιατί υπάρχουν αυτές οι ελλείψεις σε προσωπικό στην Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων;
  • Ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις ώστε να λειτουργήσει κανονικά η Υπηρεσία;

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ