Παρασκευή 24 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
24Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Εχουμε δικαιώματα... αγωνιζόμαστε!

"Δεν είμαστε φθηνό εργατικό δυναμικό, απασχολήσιμοι, ανειδίκευτοι, ή οποιαδήποτε άλλη ταυτότητα θέλουν κάποιοι να μας αποδώσουν. Είμαστε νέοι, έχουμε δικαιώματα και γι' αυτά αγωνιζόμαστε", τόνισε στο χαιρετισμό του ο γραμματέας της ΟΒ της ΚΝΕ Θησείου - Πετραλώνων Γιώργος Τσακοπιάκος,στην προφεστιβαλική εκδήλωση, προχθές το βράδυ στο Θησείο, με θέμα: "Τέχνη και πολιτισμός".

Ο Γιώργος Τσακοπιάκος, μεταξύ άλλων επισήμανε ότι οι προφεστιβαλικές δραστηριότητες που πραγματοποιεί το διάστημα αυτό η ΚΝΕ σε πόλεις, συνοικίες, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μέχρι την κορύφωσή τους το Σεπτέμβρη, όταν θα ανοίξει τις πύλες του το 24ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ", στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, εντάσσονται στα πλαίσια του ανοίγματος που επιχειρεί η Οργάνωσή μας προς τη νεολαία, καλώντας τη να συσπειρωθεί στο πλευρό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και να αγωνιστεί για τα δικαιώματά της. "Καλούμε τη νεολαία, κάτω από ένα ισχυρό παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης και πάλης, να αντισταθεί, βάζοντας φραγμό στα σχέδια αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, που αφαιρεί τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης σε όσους σήμερα μας θεωρούν φθηνό εργατικό δυναμικό, απασχολήσιμους ή ανειδίκευτους", τόνισε.

Ο Γιάννης Σκαρπερός, μέλος του Πολιτιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην εκδήλωση τόνισε ότι στη σημερινή κοινωνία, η έννοια του πολιτισμού εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνίας που προσπαθεί να επιβάλει τον πολιτισμό των μονοπωλίων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), αγνοώντας τον πολιτισμό του λαού μας, τα ήθη, τα έθιμα και τις αξίες του. "Στοιχεία του πολιτισμού μας, είπε, που θίγουν το "μοντέλο" του καπιταλισμού και επομένως και του πολιτισμού που θέλει να μας επιβάλει η ΕΕ, αποβάλλονται, στο όνομα της ενιαίας πολιτιστικής ταυτότητας των χωρών - μελών της Κοινότητας, όπως άλλωστε αναφέρεται σε σχετική Οδηγία της Κοινότητας που αφορά την έννοια του πολιτισμού".

"Η κυβέρνηση, μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση προωθεί αυτό το μηχανισμό "πριμοδότησης" με διάφορα μέσα, θέλοντας έτσι να μας κάνουν να προσαρμοστούμε στη λογική των μονοπωλίων και της μηχανής του κέρδους", τόνισε.

Καταλήγοντας, ο Γ. Σκαρπερός, είπε ότι είναι ανάγκη στον τομέα του πολιτισμού, να ορθωθεί ένα μέτωπο αντιπαράθεσης, ένα λαϊκό μέτωπο, που θα βάζει μπροστά τις αξίες του λαού, τον τρόπο έκφρασης και συμπεριφοράς του ανθρώπου και όχι τις αξίες των μονοπωλίων, του μάρκετινγκ και της εμπορευματοποίησης.

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυνε και ο γραμματέας της ΚΟΒ Θησείου, Θανάσης Λάμπρου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολόκληρο το πρόγραμμα στο Στέκι του Πολιτισμού(2019-08-17 00:00:00.0)
Ο πολιτισμός είναι δικαίωμα(1997-09-17 00:00:00.0)
Μια "γέφυρα" φιλίας σήμερα στην Κάνιγγος(1997-07-17 00:00:00.0)
Αφιερωμένη στην παιδεία η εκδήλωση στη Λήμνο(1996-08-14 00:00:00.0)
Σε όλη την Αθήνα οι εκδηλώσεις(1996-06-26 00:00:00.0)
Μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα(1996-06-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ