Παρασκευή 24 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Δεν αποστέλλει μεσολαβητή η Ουάσιγκτον

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-

Την άρνηση της Ουάσιγκτον να μεσολαβήσει άμεσα για την επανέναρξη των ισραηλινο-παλαιστινιακών συνομιλιών εξέφρασε, χτες, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Μάικ Μακ Κέρι, απαντώντας στην έκκληση Ισραηλινών και Παλαιστινίων για άμεση μετάβαση στην περιοχή του Αμερικανού διαμεσολαβητή Ντένις Ρος.

"Θα πρέπει και οι δύο πλευρές να προσπαθήσουν περισσότερο", δήλωσε χαρακτηριστικά και λακωνικά ο Μάικ Μακ Κέρι, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προτίμησε να μην προχωρήσει σε καμία ανακοίνωση. Την ίδια στιγμή, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι φαίνεται να έχουν εντελώς διαφορετική εκτίμηση για την έκβαση του πρόσφατου γύρου των, μεταξύ τους, συνομιλιών.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Γιτζάκ Μορντεχάι, ο οποίος τόνισε ότι "υπάρχουν σημεία συνεννόησης" ανάμεσα στις δύο πλευρές και επανέλαβε ότι αναμένει την απάντηση της παλαιστινιακής αρχής για έναρξη νέου γύρου συνομιλιών. Αντίθετη άποψη έχουν οι Παλαιστίνιοι, οι οποίοι, διά στόματος του διαπραγματευτή Σαέμπ Ερακάτ, υπογράμμισαν ότι η ισραηλινή κυβέρνηση δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση κατά τη διάρκεια των τελευταίων συνομιλιών και δήλωσαν κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται, υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, να επιστρέψουν στο τραπέζι των συνομιλιών.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό από ισραηλινές και παλαιστινιακές πηγές, ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ συναντήθηκε, χτες, με τον Μέιρ Σιτρίτ, πρόεδρο του ισραηλινού κυβερνητικού συνασπισμού, ο οποίος φέρεται να μετέφερε ένα πακέτο νέων προτάσεων. Παλαιστινιακές πηγές τόνιζαν ότι η απάντηση της παλαιστινιακής αρχής στις νέες ισραηλινές προτάσεις θα δοθεί στις αρχές της επόμενης βδομάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ